Hlavní obsah

Brněnský festival Pop Messe bude mít premiéru až příští rok

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

rvní ročník nového brněnského festivalu Pop Messe se místo letošního července uskuteční se až v roce 2021. Ohlášené kapely potvrdily účast v novém termínu.

Článek

„Důvodem odkladu je celosvětová pandemie nemoci covid-19 a pokračující omezení v pořádání kulturních akcí,“ oznámil za pořadatele Radek Babička.

Cílem festivalu zasazeného do prostoru Za Lužánkami je představit mladou hudbu různých žánrů, která přesahuje obecně vžitý pojem pop. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti pro nový termín 23. a 24. července.

„V uplynulých týdnech jsme promýšleli a modelovali různé varianty. Posun o rok nám vyšel jako ta nejméně bolestivá. Největší výhodou je skutečnost, že se podaří zachovat téměř kompletní line-up včetně všech hlavních hvězd, jakými jsou Modeselektor, Squarepusher, Sleaford Mods či Tommy Cash,“ uvedl dramaturg Tomáš Kelar.

V případě posunutí na pozdější termín v letošním roce by festival musel výrazně upravit program. Řada zahraničních hudebníků by do Česka patrně nepřijela.

„Raději za rok nabídneme plnohodnotný program tak, jak jsme ho původně prezentovali. Přestože se jedná o nový festival, rychle se kolem něj vytváří poměrně silná komunita fanoušků. Věříme, že nás v této chvíli podpoří především tím, že si ponechají vstupenky, které zůstávají i nadále v platnosti,“ uvedl Kelar.

Čtvrtina lístků na nový festival zmizela za měsíc od zahájení předprodeje. Po vyhlášení nouzového stavu se ale prodej v podstatě zastavil.

Reklama

Doporučované