Hlavní obsah

Brno chystá stavbu školky se sedmi třídami za 125 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno vybuduje školku se sedmi třídami v lokalitě Západní brána. Náklady budou skoro 125 milionů, přičemž 55 milionů by mohla pokrýt dotace z Evropské unie.

Článek

Projekt dnes schválili zastupitelé. Se stavbou se počítá v letech 2022 až 2024. Pro projekt zvedlo ruku všech 47 přítomných zastupitelů. Školka v městské části Starý Lískovec bude v oblasti Západní brána, kde město spolu se soukromými investory počítá s výstavbou nových bytů a zvýšením počtu obyvatel o 3500 až 4000. Podle města budou byty převážně pro mladé rodiny.

Podle výpočtu si zvýšení počtu obyvatel žádá vznik školky se sedmi třídami, obvykle je ve třídách mateřských škol kolem 25 dětí. Školka má být při ulici u Penzionu. Její část by se mohla do budoucna využít pro první stupeň základní školy. Budova bude mít kromě tříd i zázemí pro personál a prostory pro kuchyň s kapacitou 200 obědů. Na objekt bude navazovat oplocená zahrada.

Brno zřizuje na 140 školek, do kterých chodí asi 11 500 dětí, a kolem 70 základních škol, které navštěvuje přes 32 000 žáků.

Reklama

Doporučované