Hlavní obsah

Brno dá 154 milionů na opravu tramvajové trati, úpravu trolejí i na světla

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Brno dá 154 milionů korun dopravnímu podniku a technickým sítím na opravu tramvajové trati ve Vídeňské ulici, úpravu trolejového vedení na Mendlově náměstí i na stavbu veřejného osvětlení ve Veletržní ulici.

Článek

Poskytnutí dotací městským společnostem schválili ve středu radní. Oprava tramvajové trati ve Vídeňské ulici se týká úseku mezi zastávkami Bohunická a Moravanské lány. „Svršek ani podloží není v dobrém stavu, hlavně když prší. Není možné projet tramvají, jak by se projet mělo. Kvůli bezpečnosti se snižuje rychlost, vznikají zpoždění, není to komfortní,“ uvedl radní pro investice David Grund (ODS).

Primátorka Markéta Vaňková (ODS) uvedla, že tramvajová trať je na mnoha místech poškozená. „Od rekonstrukce si slibujeme komfortnější veřejnou dopravu s vyšší dovolenou rychlostí, která se projeví kratší jízdní dobou,“ dodala Vaňková. Město na úpravy poskytne 115 milionů, práce by měly být hotové příští rok v září.

Asi 30 milionů město vynaloží na stavbu trolejbusové trati ve Veletržní ulici, což si vyžádala rekonstrukce Mendlova náměstí a nové dopravní řešení celé lokality. „Trolejbusová trať bude ve směru od křižovatky na Hlinkách vedena nově do ulice Křížkovského pod mostem a dále na Veletržní a do jižní části Mendlova náměstí. Bude tedy nutné vybudovat nové trolejové vedení a napojit ho do Mendlova náměstí,“ uvedla Vaňková. Práce by měly být hotové v dubnu příštího roku.

Stavba trolejbusové trati ve Veletržní ulici si vyžádá i přeložení veřejného osvětlení sloužícího pro křižovatku Hlinky a Křížkovského, vybudování osvětlení v části Křížkovského i v celé Veletržní ulici. Práce za devět milionů by měly být hotové příští rok v září.

Reklama

Související témata:

Doporučované