Hlavní obsah

Brno dalo letos na opravy škol víc než 200 milionů korun

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Brno dalo letos na rekonstrukce a opravy škol více než 200 milionů korun. ČTK to řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Článek

K největším investicím patří přístavba ZŠ a MŠ Antonínská, zateplení ZŠ Jana Babáka nebo oprava fasády a střechy na ZŠ náměstí Republiky. Loni dalo město na investice do škol skoro 200 milionů.

Město rozdělilo peníze městským částem, ve kterých se školy nacházejí. Na přístavbu v ZŠ Antonínská vyčlenilo město letos 25 milionů a s dalšími 25 miliony počítá příští rok. Na zateplení ZŠ Jana Babáka Brno přispělo částkou 15 milionů korun.

Stejnou částku město poslalo na opravu fasády a střechy, ale také rekonstrukci sociálního zařízení a vnitřní komunikace na ZŠ náměstí Republiky. Shodně po devíti milionech připadlo na rekonstrukci školní kuchyně v ŽS Kamínky, rekonstrukci a zateplení střechy v ZŠ Novoměstská, kde se s částkou devět milionů počítá i v příštím roce.

Přes 12 milionů putovalo na zateplení, nástavbu učebny a revitalizaci zahrady v ZŠ Hamry, deset milionů pak na výstavbu MŠ v lokalitě Kamechy v Žebětíně, kam by v příštím roce mělo jít dalších 15 milionů korun.

Loni město dalo na opravy škol skoro 200 milionů korun, za které byla například vybudována přístavba s osmi třídami v ZŠ Otevřená nebo přístavba s odbornými učebnami v ZŠ a MŠ Jana Broskvy. V roce 2018 dalo město na opravy škol 170 milionů.

Brno zřizuje okolo 70 základních škol, navštěvuje je zhruba 30.000 dětí. Kromě toho město spravuje kolem 140 mateřských škol, do kterých chodí asi 12.000 dětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované