Hlavní obsah

Brno rozdělí 16,8 milionu korun neziskovým organizacím na sociální služby

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Nestátním neziskovým organizacím, které poskytují sociální a navazující služby, rozdělí ještě letos Brno 16,8 milionu korun. Radní doporučili zastupitelům tuto dotaci schválit, informovalo vedení města v tiskové zprávě.

Článek

Částka zahrnuje podporu 520 úvazků lidí, kteří přímo pečují o klienty v terénních, pobytových či ambulantních službách s 668 lůžky. Jde o pečovatelské a asistenční služby, domovy pro seniory, chráněné bydlení, denní stacionáře, terénní programy i noclehárny.

„Vzhledem k tomu, že jde o sociální služby, které Brňané nezbytně potřebují a zároveň je město samo nemůže v potřebném rozsahu zajistit, dofinancuje město 55 sociálních služeb v celkové výši 15,809.000 korun. Celkem tak letos neziskové organizace na sociální služby získají od města přes 80 milionů korun,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Město podporuje mimo jiné dva projekty, které na sociální služby navazují. Prvním z nich je sociální podnik Amerfo, který zaměstnává 75 lidí se zdravotním postižením v projektech, jako je Franz Kafka Špitál, Retro-Use, Paměťová stopa nebo Atomový kryt. Dalším podpořeným projektem je Symbios, sdílené bydlení organizace EkoInkubátor, které sdružuje mladé dospělé z dětských domovů a vysokoškoláky.

„Podporou projektu chceme dětem z dětských domovů nabídnout příležitost pro samostatný start do života, prostor pro budování vztahů a učení se vlastní zodpovědnosti,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Robert Kerndl (ODS).

Reklama

Související témata:

Doporučované