Hlavní obsah

Brno vybuduje v Žebětíně za 25 milionů školku s 50 místy

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Brno plánuje v městské části Žebětín stavbu školky pro 50 dětí. Odhadované náklady jsou 25 milionů korun a školka by podle starosty Víta Berana mohla být otevřená v září 2021.

Článek

Stavba školky je reakcí na to, že se mezi městskými částmi Žebětín a Bystrc rozvíjí sídliště Kamechy. Město tak reaguje na zvyšující se počet dětí v posledních letech. „Sídliště na Kamechách se výrazně rozvíjí. Před necelými třemi lety jsme v bystrcké části otevřeli osmitřídní mateřskou školu, dále upravili bývalou školu v Žebětíně, čímž jsme získali další dvě třídy. Ale pořád to nestačí,“ uvedl primátorčin náměstek Petr Hladík.

Podle něj chce město usnadnit situaci rodičům ze žebětínské části Kamechy. „Bude to modulární stavba. Výhodou je poměrně rychlá realizace. Objekt bude bezbariérový a okolní prostředí bude propustné pro srážkové vody. Vybudujeme také šest vsakovacích studní pro jímání dešťové vody,“ řekl Hladík.

Školka bude mít dvě oddělení, každé pro 25 dětí. „Každé oddělení bude tvořit samostatné křídlo budovy komunikačně napojené na vstupní a provozní část. Součástí každého oddělení bude šatna, WC a umývárna dětí, herna, sklad pomůcek a výdejna stravy. Strava bude připravovaná mimo objekt v centrální školní kuchyni a přivážena v gastronádobách,“ uvedl žebětínský starosta Vít Beran. Vedle školky bude hřiště.

Brno zřizuje kolem 140 mateřských škol, které navštěvuje asi 12 000 dětí. Kromě toho spravuje také 70 základních škol, do kterých chodí zhruba 30 000 dětí.

Reklama

Doporučované