Hlavní obsah

Brno za 52 milionů zrekonstruuje dům na Vranovské, bude tam 20 bytů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno za 52 milionů korun zrekonstruuje dům ve Vranovské ulici. Díky tomu se rozšíří počet bytů z 16 na dvacet.

Článek

„Osm bude startovacích, osm pro seniory a čtyři budou bezbariérové,“ řekl primátorčin náměstek Jiří Oliva. Se stavbou chce město začít v létě příštího roku, nyní se připravuje projektová dokumentace.

Osm bytů o velikosti 1+kk bude startovacích, určených pro mladé rodiny a páry. Zbylých 12 bytů o velikostech 1+kk a 2+kk mělo být původně v režimu domu s pečovatelskou službou pro seniory, město ale nakonec rozhodlo jinak. „V průběhu přípravy projektové dokumentace vyšlo najevo, že by bylo možné využít dispozic v domě účelněji a čtyři byty určit nikoli jako běžné pro seniory, ale budovat je jako bezbariérové pro osoby na vozíčku,“ uvedl Oliva, který má na starosti bydlení a správu majetku. Součástí je vznik evakuačního výtahu a další úpravy pro bezbariérové stavby.

Osm startovacích garsonek, čtyři bezbariérové garsonky a osm dvoupokojových bytů pro seniory vyjde město na více než 52 milionů. Dokumentace by měla být hotová na jaře příštího roku. Stavba by měla začít v létě, aby se mohli první nájemníci nastěhovat v roce 2022.

Reklama

Související témata:

Doporučované