Hlavní obsah

Bývalý kouč Sparty Stramaccioni by mohl trénovat Baráka s Janktem v Udinese, píší v Itálii

Andrea Stramaccioni by v Udine potkal české reprezentanty Antonína Baráka a Jakuba Jankta.Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

Italský trenér Andrea Stramaccioni skončil na začátku března na lavičce Sparty. Dvaačtyřicetiletý elegán by ale nemusel zůstat dlouho bez práce.

Článek

Fotbalová Sparta přivedla před probíhající sezonou zahraničního odborníka. Ital Andrea Stramaccioni ale nevydržel na Letné ani jednu celou sezonu a po remíze s Brnem na začátku března se dvaačtyřicetiletý trenér s českým fotbalovým prostředím rozloučil.

Podle uznávaného novináře Gianlucy Di Marzia by ale Stramaccioni nemusel zůstat dlouho bez angažmá.

Udinese Calcio s Antonínem Barákem a Jakubem Janktem totiž v Serii A prohrálo devětkrát v řadě. Podle italských médií dostal kouč týmu Massimo Oddo ultimátum. Pokud ve středu neporazí druhou Neapol, tak u týmu se dvěma českými reprezentanty skončí.

A na právě uvolněné trenérské místo by mohl usednout bývalý kouč Sparty Stramaccioni, který Udine vedl už v sezoně 2014/15.

Udine se po sérii devíti porážek propadlo na 13. pozici Serie A a na sestupové příčky má náskok už jen šest bodů. Pokud by Stramaccioni začal tým trénovat, tak by šlo po Luigim Delnerim a Oddovi už o třetího kouče Udinese Calcio v sezoně.

Stramaccioni před Spartou trénoval také řecký Panathinaikos Athény, italský Inter Milán a právě Udinese.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované