Hlavní obsah

Bývalý ministr zahraničí Petříček bude externě působit v akademické sféře

Foto: vláda.cz

Tomáš Petříček.

Reklama

Bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) bude od příštího akademického roku externě vyučovat na Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

Článek

Bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) bude od příštího akademického roku externě vyučovat na Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Na twitteru zároveň avizoval, že nově spolupracuje s Ústavem mezinárodních vztahů, kde ale nemá pracovní úvazek.

V Ústavu mezinárodních vztahů bude mimo jiné řešit téma zelené diplomacie, jak se problematika klimatických změn promítá v mezinárodních vztazích a co to znamená pro českou zahraniční politiku, uvedl. Působit bude v Centru globální politické ekonomie.

Petříček skončil jako šéf české diplomacie v polovině dubna. Předseda sociální demokracie Jan Hamáček navrhl jeho konec s odůvodněním, že ČSSD musí působit před volbami srozumitelně. Petříček, který proti Hamáčkovi na sjezdu kandidoval na pozici předsedy strany, podle Hamáčka nabízel jinou koncepci a postoj k vládě. Po Petříčkovi resort krátce vedl Hamáček, následně se novým ministrem stal Jakub Kulhánek (ČSSD).

Reklama

Doporučované