Hlavní obsah

Bývalý policejní náměstek Laube odešel koncem ledna z České pošty

Foto: ČTK/Doležal Michal

Zdeněk Laube na schůzi sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie 18. srpna v Praze.

Reklama

Autor policejní reorganizace a bývalý náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube už není ředitelem odboru inspekce České pošty. Z firmy odešel dohodou na konci ledna. Informaci České televize v pondělí ČTK potvrdil mluvčí pošty Matyáš Vitík. Vedením inspekce byl pověřen stávající pracovník tohoto odboru, dodal.

Článek

Laube zastával post ředitele odboru inspekce od 1. ledna 2017. Zvítězil tehdy ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo sedm uchazečů. Funkce byla volná od prosince 2016, kdy z ní odešel bezpečnostní expert Petr Brázda.

Úsek má na starosti ochranu před vnější kriminalitou vůči České poště a prevenci a postih zaměstnanců, kteří by se dopustili porušení vnitřních pravidel. Úzce spolupracuje také s policejními složkami.

Laube je označován za hlavního tvůrce kontroverzní policejní reorganizace, kvůli které odložil policejní uniformu ředitel protimafiánského odboru Robert Šlachta a která v létě 2016 vyvolala velké napětí na politické scéně. V září 2016 odešel po 35 letech od policie i Laube, a to ze zdravotních důvodů.

Česká pošta je státní podnik s ročními tržbami zhruba 20 miliard korun, zaměstnává asi 30 000 lidí. Část poboček firma převádí na partnerské provozovatele.

Reklama

Doporučované