Hlavní obsah

Část frankfurtského terminálu byla evakuována kvůli rodině, která měla pozitivní výsledky na testech výbušnin

Foto: Twitter/@Pat1_Rajesh

Cestující čekají na frankfurtském letišti.

Reklama

Německá policie obnovila chod frankfurtského letiště zhruba po třech hodinách poté, co našla čtyřčlennou francouzskou rodinu. Na letišti i nadále panuje chaos.

Článek

Terminál 1 na frankfurtském letišti v Německu musel být částečně evakuován poté, co se čtyřčlenná francouzská rodina dostala do bezpečnostní zóny terminálu, přestože měla pozitivní test na stopy po výbušninách. Policie tak terminál okamžitě uzavřela a začala pátrat po rodině. Poté, co ji vyslechla, jim povolila odcestovat a znovuotevřela terminál.

Provoz letiště byl obnoven zhruba po třech hodinách. Policie vyšetřuje, jak je možné, že se rodina dostala na terminál bez řádné kontroly. Podle serveru BBC policie obvinila zaměstnance letiště z nedbalosti, co vedlo k pozitivnímu testu na výbušniny, dále nevysvětlila. V současné chvíli jsou všechny části letiště v provozu, na místě se ale vytvořily fronty kvůli velkému počtu čekajících lidí.

Německá letecká společnost Lufthansa na twitterovém účtu uvedla, že nedokáže odhadnout přesný počet zrušených a zpožděných letů, dále že některá letadla musela vzlétnout bez pasažérů, aby mohl být obnoven letištní provoz. Podle hrubých odhadů bylo zasaženo asi sedm tisíc zákazníků.

Lidé si na sociálních sítích stěžovali na horko a chaos.

Další ale ocenili letištní personál, který rozdával čekajícím cestujícím vodu a jídlo zdarma.

Podobný případ se stal minulý měsíc na letišti v Mnichově, kdy zpoždění a zrušení letů postihlo více než třicet tisíc lidí a bylo zrušeno zhruba 300 letů.

Policie tehdy uzavřela terminál kvůli ženě, která prošla nefunkčním rámem letištní kontroly.

Reklama

Doporučované