Hlavní obsah

Češi chtějí znovu nadchnout svět, na olympiádu vyrazí v kulichu a s palčáky

Za předchozí kolekce sklidili chválu i kritiku. Jak dopadnou čeští olympionici tentokrát?Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Český olympijský tým odhalil kolekci oblečení, do kterého se obléknou sportovci na zimní olympiádě v Jižní Koreji.

Článek

Jak úspěšná bude z pohledu českých sportovců zimní olympiáda v Jižní Koreji, ukáže až počet přivezených medailí. Na jeden triumf si však Češi myslí už nyní. Chtěli by opět nadchnout kolekcí svého oblečení, ve kterém reprezentanti do Pchjongčchangu v únoru vyrazí.

Podle světových médií Češi designem zaujali ve Vancouveru v roce 2010, Londýně v roce 2012 i Soči v roce 2014. Kolekci oblečení pro příští olympijské hry český tým odhalil v pondělí v Praze. Znovu ji vyrobila tuzemská outdoorová firma Alpine Pro. Tentokrát ale přímo na vývoji intenzivně spolupracovali i bývalí či současní čeští sportovci.

„Snažili jsme se uplatnit zkušenosti z naší aktivní kariéry a zakomponovat je do kolekce, aby olympionici dostali to nejlepší,“ tvrdí bývalý skikrosař Tomáš Kraus.

Hlavním motivem kolekce je číslice 100, která má připomínat sté výročí založení republiky. Právě na národní hrdost návrháři vsadili tentokrát. Nejvýraznějšími prvky jsou „palčáky“, čepice imitující kulich legendárního skokana na lyžích Jiřího Rašky nebo oboustranná zlatá bunda inspirovaná vítězstvím Evy Samkové na poslední zimní olympiádě v Soči.

Reklama

Doporučované