Hlavní obsah

Češka na pokraji smrti. Rozhovor s manželem, jemuž teror změnil život

Rozhovor s Petrem Čižmárem, vdovcem po ženě, kterou o Vánocích usmrtil terorista na berlínském trhu.

 

Reklama

Manžel první české oběti terorismu v Evropě, která zahynula vloni při útoku na adventní trh v Berlíně, řekl v rozhovoru pro Seznam, jak mu tragédie změnila život.

Článek

Egyptské lékařské konzilium tuto středu informovalo, že stav české občanky, která se před dvěma týdny stala obětí útoku teroristy v egyptském letovisku Hurghada, je kritický. Žena je ve stavu klinické smrti.

A lékaři českého týmu, které na místo vyslalo Ministerstvo zahraničních věcí, pak doplnili, že jde o nevratný proces. „Pacientčin oběh udržují už jen přístroje, fakticky není z medicínského hlediska možné očekávat, že by byla naděje na zlepšení. Přes veškerou možnou léčbu její tělo nezvládlo boj se zraněními,“ popsal ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch.

Naposledy zahynula občanka České republiky při teroristickém útoku loni v prosinci. Žena, jež dlouhodobě žila v Německu, patřila mezi dvanáct obětí útočníka v kamionu, kterým najel na adventní trh v Berlíně.

Manžel této oběti, Petr Čižmár, se pět měsíců poté rozhodl poskytnout redakci Seznam Zprávy otevřenou zpověď. Popsal, jak mu tragédie změnila život. A také, jak zvládá péči o malého syna, který s ním na rozhovor přišel, a o němž s pohnutím říká: „Má už jenom mě a já mám jenom jeho."

Rozhovor si můžete pustit v úvodu tohoto článku.

Reklama

Doporučované