Hlavní obsah

Česká reprezentace hlásí první posily z NHL, přiletí Chytil z Rangers a Chlapík z Ottawy

Česká reprezentace hlásí první posily z NHL.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Oba hráči letos pendlovali mezi farmami a svými kluby v NHL.

Článek

Česká hokejová reprezentace má první jisté posily z NHL pro přípravu na květnové mistrovství světa v Dánsku, jsou jimi mladí útočníci Filip Chytil z New York Rangers a Filip Chlapík z Ottawy. Oba by se měli připojit k výběru kouče Josefa Jandače příští týden před Carlson Hockey Games v Pardubicích a v národním týmu budou debutovat. Jandačovi se dnes na tréninku v Praze už hlásili také útočník Dominik Kubalík z Ambri a plzeňští beci David Sklenička a Michal Moravčík.

„Přes (generálního manažera české reprezentace) Jirku Fischera máme potvrzené dva hráče Chytila a Chlapíka. Věřím, že už je budeme mít k dispozici na tréninky před českými hrami v Pardubicích,“ řekl asistent trenéra českých hokejistů Václav Prospal.

Osmnáctiletý Chytil, jehož Rangers draftovali loni v prvním kole na 21. pozici, sehrál v NHL devět zápasů a připsal si tři body za gól a dvě asistence. Dva starty si připsal v úvodu sezony a zbývající, v nichž sbíral i první body, v závěru základní části, kdy už byli Rangers ze hry o postup do play-off.

Dvacetiletý Chlapík rovněž v této sezoně v NHL debutoval a ve 20 duelech zaznamenal čtyři body za gól a tři přihrávky. Na farmě v Belleville nasbíral v 50 duelech 30 bodů za 10 tref a 20 asistencí. Farmářský tým Senators dohraje v AHL v neděli.

„Jde o dva hráče, kteří pendlovali mezi farmou a NHL. A ty zápasy v NHL odehráli spíš až ke konci základní části, takže se nedá určitě říct, že by to místo měli už teď jisté. Ale jelikož jsou to mladší kluci, tak počítám, že zájem o to, aby se mohli poprat o místo na šampionátu, by měli mít,“ prohlásil Prospal.

Mezi celkem 32 nominovanými nyní chybí kromě Chlapíka s Chytilem ještě zdravotně indisponovaný bek Vojtěch Mozík a gólman Pavel Francouz, jemuž teprve ve čtvrtek skončila klubová sezona s Čeljabinskem v KHL.

Reklama

Související témata:
Václav Prospal

Doporučované