Hlavní obsah

České Nestlé po desetiletí střídá šéfa, bude jím Kernkamp

Foto: Nestlé

Ilustrační fotografie.

Reklama

Výrobce cukrovinek Nestlé bude mít v Česku a Slovensku nového šéfa. Dána Torena Emborga nahradí Michiel Kernkamp z Nizozemska, pod kterého bude spadat i maďarský, polský a pobaltský trh.

Článek

Nestlé Česko a Slovensko po desetiletí změní generálního ředitele. Dána Torena Emborga (56) od října vystřídá na pozici skandinávský šéf, Nizozemec Michiel Kernkamp (51). Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě, podrobnosti doplnil mluvčí firmy Robert Kičina. Zároveň firma bez bližších podrobností oznámila, že od ledna bude pod Kernkampa spadat také maďarský a polský trh, stejně jako pobaltské státy. Podrobnosti o tom chce Nestlé zveřejnit v následujících týdnech.

„Těším se na spolupráci s českým a slovenským týmem, stejně jako na týmy z Maďarska, Polska a Pobaltí,“ uvedl Kernkamp. Emborg naopak nahradí Kernkampa na postu generálního ředitele společnosti pro skandinávský trh.

Kernkamp začal svoji kariéru v roce 1995 v Nestlé Malajsie, kde působil v prodeji a marketingu. „V roce 1998 byl jmenován provozním ředitelem pro Čínu, Japonsko, Koreu a Oceánii se sídlem ve Švýcarsku. V roce 2001 se vrátil do Malajsie jako ředitel divize kávy a nápojů v Nestlé Malajsie/Singapur,“ dodala společnost.

Několik dalších let vedl japonské podnikání v oblasti kávy a nápojů. „Následně vstoupil do Nestlé Professional na pozici ředitele globálních značkových nápojů se sídlem ve Vevey,“ uvedla firma. O sedm let později se přesunul na post ředitele skandinávského trhu.

Zisk české pobočky předního světového výrobce cukrovinek Nestlé loni meziročně stoupl o 4,5 procenta na 604 milionů korun. Tržby vzrostly o 8,5 procenta na 11,4 miliardy korun. Továrny v olomouckém závodu Zora, závodu Sfinx v Holešově a v provozu Tivall v Krpce loni vyrobily 69 115 tun cukrovinek a chlazených potravin za zhruba 6,3 miliardy korun, zhruba polovina šla na export.

Kromě pochoutek vyrábí společnost potraviny Maggi, kávu a nápoje Nescafé, Caro nebo Granko, kojeneckou výživu Nestlé a Beba i krmivo pro domácí mazlíčky Purina, Friskies nebo Felix.

V posledních pěti letech firma investovala do svých továren více než miliardu korun. Hlavní investicí za 700 milionů korun bylo rozšíření závodu Tivall v Krupce, čímž se zvýšila výrobní kapacita a vytvořil prostor pro nové výrobní linky. V posledních letech společnost investuje především do automatizace a instalace robotů.

Reklama

Doporučované