Hlavní obsah

Česko si drží jedno světové „pandemické“ prvenství

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

aktualizováno •

Česko ve statistikách týkajících se pandemie koronaviru drží světové prvenství - je zemí s největším počtem potvrzených případů bez jediného úmrtí.

Článek

Při pohledu do statistik ohledně počtu nakažených a mrtvých v souvislosti s onemocněním COVID-19 Česko po posledním nárůstu nakažených vyčnívá jako stát s nejvyšším počtem potvrzených případů bez jediného úmrtí.

Do včerejšího dne Česko toto světové prvenství sdílelo s Katarem, to už ale neplatí. Katar sice zatím neoznámil ani jednu smrt pacienta nakaženého koronavirem, má už ale méně nakažených. Počet nakažených u nás k dnešnímu ránu vystoupal na 572, odpoledne se ještě zvýšil na 631.

V Kataru je dosud potvrzených případů 452. Během dneška na druhé příčce vystřídal Katar Izrael s 529 nakaženými a žádným mrtvým.

Pravidelně aktualizovaný přehled o nových případech v Česku:

Ve vážném stavu je k dnešnímu ránu v Česku pět nemocných. Čtyři pacienti jsou na umělé plicní ventilaci, jeden nemocný je napojen na mimotělní oběh.

Nejvíce nakažených zůstává v Praze, kde je k dnešnímu ránu 198 nakažených. Následuje Středočeský kraj s 56 případy, Olomoucký s 54 a Moravskoslezský s 51 případy. Nejnižší počet infikovaných je nadále v Libereckém kraji s aktuálním počtem šesti pacientů.

Reklama

Doporučované