Hlavní obsah

Český StartupBox vyhrál grant čtyři miliony korun od Google

Ilustrační foto.

Reklama

Český projekt StartupBox pro začínající firmy získal grant téměř čtyři miliony korun od internetové firmy Google.

Článek

StartupBox je jedním ze třinácti subjektů, které uspěly v grantové výzvě Google.org Impact Challenge pro region střední a východní Evropy. Firmy si mezi sebe rozdělí dva miliony eur, tedy přes 50 milionů Kč. Celkem se přihlásilo 800 uchazečů. Google to dnes oznámil v tiskové zprávě.

StartupBox provádí zájemce o vytvoření startupu celým procesem od prvotní myšlenky, ověření nápadu, přes propojení s vhodnými partnery či investory až po finální nabídku. Cílem je podpořit začínající podnikatele, včetně těch z odlehlých částí republiky, a pomoci jim realizovat nápady.

Nezisková organizace Lean Startup, která za vítězným projektem stojí, využije grant od Googlu, kromě možnosti dále poskytovat své služby zdarma, pro další rozvoj a rozšiřování služeb a budování podpůrné komunity začínajících podnikatelů. Organizace, která působí na českém a slovenském trhu, chce také pomocí peněz od Googlu rozšířit své působení do dalších zemí regionu střední a východní Evropy.

Google otevřel svou výzvu Google.org Impact Challenge pro střední a východní Evropu letos v lednu. Hlásit se mohly všechny iniciativy, jejichž cílem je oživení ekonomiky s důrazem na větší sociální začlenění znevýhodněných skupin a překonání rozdílů v digitálních dovednostech.

Reklama

Související témata:

Doporučované