Hlavní obsah

Čestné občanství Prahy 6, nástupce Theresy Mayové a komáři na jihu Moravy

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:45 Čestné občanství Prahy 6 dostal i Růžička

Mělo to být poklidné jednání, změnilo se ale v přestřelku. Zastupitelstvo Prahy 6 hlasovalo minulý týden o čestných občanstvích. Dostal ho i senátor Jiří Růžička. Ten přitom sedí v zastupitelstvu i tamní vládnoucí koalici.

02:35 Špatný stav mostů v Praze

Více než 130 předpjatých mostů v Praze není v dobrém stavu. Vyplývá to z dokumentu, který vypracovali odborníci z Kloknerova ústavu ČVUT a který v úterý projednal magistrátní výbor pro dopravu. Stejně konstruována byla například trojská lávka, která se zřítila v prosinci 2017.

02:55 Nová zjištění o katastrofě letu MH17

17. července 2014 sestřelila raketa ruské výroby nad Donbasem malajsijské letadlo z Amsterodamu do Kuala Lumpuru. Zahynulo všech 298 lidí na palubě. Mezinárodní vyšetřovatelé mají dnes v Nizozemsku oznámit nová zjištění ohledně tragické kauzy. My jsme ve spojení se spolupracovníkem CNN Tomášem Etzlerem.

06:36 Zpráva o uprchlících OSN

07:58 Nástupce Theresy Mayové

Z 10 na 5 se po včerejšku zúžil počet adeptů na post předsedy britských konzervativců, a tudíž i funkci premiéra. Ve druhém kole hlasování vypadl bývalý ministr pro brexit a velký zastánce odchodu Británie z EU Dominic Raab. Včera večer se zbylí kandidáti utkali v celonárodní televizní debatě, kterou odvysílala BBC. Do studia přišel šéfkomentátor Seznamu a bývalý londýnský zpravodaj Jiří Hošek.

11:18 Nedůvěra veřejnosti v očkování

12:22 Vojenská podpora Ukrajině

13:13 Ochrana ohrožených zvířat

13:58 Komáři na jihu Moravy

Odborníci zaznamenali zvýšený výskyt komárů na jihu Moravy. Část parku u zámku ve Valticích musela být kvůli agresivnímu hmyzu dokonce z části uzavřena. Jaký je důvod přemnožení a jestli k vyššímu výskytu komárů dochází běžně, si budeme povídat s panem Oldřichem Šebestou z Krajské hygienické stanice v Břeclavi.

16:17 Zdravotní pojišťovny by mohly proplácet léčebné konopí

16:50 Více peněz pro policisty a vojáky

17:12 Smartwings nebude vyplácet dividendu

17:40 Právníci se zastávají Ronalda Sullivana

Česká právnická esa reagují na nedávné odstavení amerického profesora Ronalda Sullivana z Harvardu. Proslulý advokát se podílel na obhajobě producenta Harveyho Weinsteina, obviněného ze sexuálních deliktů. Česká Unie obhájců napsala dopis, ve kterém se za Sullivana staví. To je téma pro naši redaktorku Šárku Kabátovou, která má dopis k dispozici.

20:22 Přístaviště u Karlova mostu

Ponton na Vltavě u Karlova mostu a lavička Václava Havla. To je spojení, které by mělo do konce roku vzniknout v památkově chráněném centru Prahy na Alšově nábřeží. Záměr podnikatele Štěpána Rusňáka ještě není stoprocentně schválený. Se stavbou pontonu nesouhlasí hlavně Národní památkový ústav. Konkurence na Vltavě navíc tvrdí, že pod záminkou uměleckého díla vznikne u Karlova mostu nové přístaviště.

23:00 Sport

25:05 Předpověď počasí

Reklama

Doporučované