Hlavní obsah

Charitativní kolekce DPP podpoří Klokánek

Foto: Prague City Tourism (ilustrační)

Ilustrační foto.

Reklama

Až sedmdesát procent z prodejní ceny výrobků z charitativní kolekce s motivem tramvaje na lince číslo 22 věnuje Dopravní podnik hlavního města (DPP) zařízením pro ohrožené děti Klokánek.

Článek

„Kolekce, která vznikla ve spolupráci s Fondem ohrožených dětí v projektu Klokart, je nově v nabídce Fanshopu DPP. Autorkou kolekce je ilustrátorka Karolína Urbánková, která ji speciálně pro DPP a pražskou MHD zpracovala bez nároku na honorář,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

„DPP se ve prospěch Fondu ohrožených dětí vzdává veškeré provize z prodejů této charitativní kolekce a ponechává si pouhou jednu korunu z každého prodaného kusu pouze z účetních důvodů. Každý kupující výrobků z této charitativní kolekce tak přímo podpoří fungování zařízení pro ohrožené děti Klokánek,“ uvedla Řehková. Na konto Klokánku poputuje v závislosti na typu výrobku 50 až 70 procent z jeho prodejní ceny.

Na Fanshopu DPP si zájemci mohou zakoupit tmavomodré tričko ze stoprocentní bio bavlny v pánském, dámském či dětském provedení, textilní tašku nebo plakát formátu A2. Cena výrobků se pohybuje kolem 300 korun. Kolekci by podle mluvčí měly v následujících týdnech doplnit mimo jiné maxi hrníčky s motivem tramvaje.

Na výrobcích kolekce je vyobrazena tramvaj typu T3, která projíždí večerní Prahou na lince 22 směrem na Bílou horu. Kolem tramvaje jsou obrázky dominant města, které tramvaj jedoucí na této lince míjí. Jejich zpodobnění obklopuje tramvaj v podobě hvězd na nebi.

V minulosti DPP prodával už jednu kolekci výrobků Klokartu s dopravním motivem, podle mluvčí ale nešlo o výrobky vytvořené speciálně pro DPP nebo pražskou MHD. Doposud bylo na účet Klokánku díky prodeji této kolekce prostřednictvím Fanshopu DPP zasláno téměř 45.000 korun.

Fond ohrožených dětí je charitativní spolek, který pomáhá týraným, zneužívaným či jinak sociálně znevýhodněným dětem. Je zřizovatelem Klokánku, tedy zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, kterých aktuálně provozuje 15. Aktuálně je v péči zařízení asi 200 dětí. Podle tiskové zprávy DPP chybí pro rok 2020 na pokrytí provozních nákladů 30 procent financí.

DPP je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v ČR. DPP v roce 2019 přepravil 1,17 miliardy cestujících. Podnik měl k letošnímu 1. lednu 11.006 zaměstnanců. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha.

Reklama

Související témata:

Doporučované