Hlavní obsah

Chci osm dcer, řeči o pokračovateli rodu jsou směšné. Saša Rašilov o rodině i vymyšleném příjmení

Intimní zpovědi Saši Rašilova: „Jsem utahaný, polepený banánem a počmáraný propiskami, ale šťastný.“Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeho dědeček začínal jako bavič po hospodách, pak pod pseudonymem Saša Rašilov dobyl Národní divadlo a stal se hvězdou stříbrného plátna. „Když jsem byl na jednom jevišti s jeho kolegy Macháčkem, Kemrem a Hrušínským, měl jsem strašnou trému,“ přiznává jeho vnuk na okraj hloubkového rozhovoru před kamerami Seznamu.

Článek

Saša Rašilov našel jako malý doma spoustu balíčků opotřebovaných karet. A začal se pídit po tom, kde se vzaly. Babička, jejíž domácnost vypadala úplně stejně, jako když dědeček v roce 1955 zemřel, mu vyprávěla, že ještě než dědeček začal vystupovat, první peníze jako kluk z rozvětvené chudé rodiny vydělával tím, že opravoval „mariášky“.

„Tehdy byly drahé, tak je hospodští půjčovali. A dědeček je pak čistil, leštil a ořezával olámané hrany žiletkou,“ vypráví Saša Rašilov o době, než si dědeček pořídil bedničku, která mu byla prvním pódiem. „Putoval po hospodách a vždycky měl pár minut na to, aby pantáty zaujal. Byla to drsná škola, občas prý po něm hodili půllitr. Hodilo se mu to ale pro pozdější vystupování v kabaretech.“

Jak potom „komedianta z kabaretu“ přijali herečtí bardi v Národním divadle? A jak vznikl jeho pseudonym, který rodina přijala za své příjmení? Zjistíte v pořadu Intimní zpovědi, video nabízíme v úvodu článku.

Saša Rašilov se ve zpovědi nevyhýbá žádnému tématu. Mluví o pochybnostech při výběru povolání vzhledem ke slavnému jménu, rozpovídal se o tom, jaké je hrát Faustova Mefista s kamionem na scéně, ale i o rozvodu s Vandou Hybnerovou. Povídal si s námi o nové ženě Lídě Rašilovové, o tom, jaké to je pořídit si po čtyřicítce ke dvěma dospělým dcerám miminko, a proč říká, že by rád měl osm dcer.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi vysílá TV Seznam každou středu od 21:30, hned po Mých místech. V nich renomovaný herec pozval štáb Blanky Kubíkové do zbraslavské vily, kterou pro rodinu koupil jeho dědeček, do divadelního zákulisí a na Valašsko, kde se loni podruhé oženil.

Moje místa Saši Rašilova přikládáme níže:

Moje místa Saši Rašilova: Valašsko a Zbraslav - dvě místa, mezi kterými rodina Saši Rašilova pendluje.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

Archiv obou pořadů najdete na webu televizeseznam.cz.

Jak naladit Televizi Seznam zjistíte zde.

Reklama

Doporučované