Hlavní obsah

Cheb bude příští rok investovat hlavně do komunikací

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Cheb příští rok investuje hlavně do parkování a oprav silnic. Přednost dostanou rozestavěné akce a investice, které budou podpořeny dotacemi. Dohodlo se na tom vedení města při přípravě městského rozpočtu na rok 2022.

Článek

„Zcela nepochybně tam musí zůstat akce, které jsou stavebně rozjeté. To je především lávka na Švédský vrch. Tam je v rozpočtu i s výlukami částka, která se blíží 100 milionům korun. Dále je to pokračování DDM Sova a akce, které jsou nějak dotačně zasmluvněné. To je například zateplení a rekuperace na 3. základní škole, kde by se stavební práce měly rozběhnout každým dnem,“ uvedl místostarosta Ladislav Hrubý (VPM). Investice do zateplení školy by měla město přijít na 66 milionů korun.

Kromě toho se do rozpočtu dostane i parkoviště na Zlatém vrchu, na kterém město spolupracuje se společností Terea. Stát to bude zhruba deset milionů korun. Město plánuje také dokončení oprav v Mírové ulici na sídlišti Spáleniště a rekonstrukci ulice Havlíčkovy.

Rozpočet na příští rok město nyní připravuje, podle Hrubého je třeba zejména proškrtat položky na výdajové stránce, aby plánované výdaje odpovídaly očekávaným příjmům.

Reklama

Související témata:

Doporučované