Hlavní obsah

Co se skrývá za výroky Marie Benešové. Té, co si nedává pozor na pusu

Terén Kristiny Cirokové: V patách ministryni spravedlnosti Marii Benešové.Video: Kristina Ciroková, Jan Pospíšil, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prezident Zeman jí přiřkl nálepku bojovnice proti korupci. Ale proč vlastně? Natáčeli jsme s ministryní spravedlnosti: Co reálně podnikla a proč její tvrzení, pro která nemá důkazy, pravidelně pobuřují soudce i žalobce?

Článek

„Jen jsem si kladla otázku – co za tím je?“ prohlašuje ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Minulý týden v reakci na rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil části volebního zákona, řekla, že nelze vyloučit, že za to soudci mohli mít něco přislíbeno. Za tento výrok si vysloužila velkou kritiku.

„Naznačila, že by jejich rozhodování mohlo být ovlivněno nějakými vnějšími zájmy nebo tlaky. A to je něco, co musíme odmítnout,“ reagoval prezident Soudcovské unie Libor Vávra.

Sama ministryně na svých slovech nic závadného nevidí. „Já mám taky právo na názor,“ reagovala na dotazy reportérky Kristiny Cirokové při natáčení do publicistického pořadu Terén. A pokárala ji za její otázku: „Já jsem nikoho nenařkla. A už vůbec ne z korupce. Takže zase, paní redaktorko, važte slova.“

Vadí ministryni Benešové kritika soudců a žalobců? Jaké další výroky bez důkazů má už na kontě? A jaké skutky se skrývají za její aurou bojovnice proti korupci? Více v úvodním videu v novém dílu pořadu Terén.

Reklama

Doporučované