Hlavní obsah

Co zavedl v Anglii Wenger a je rekordman Rooney střelec od přírody?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Arsène Wenger anglickému fotbalu prospěl, i když prováhal správný okamžik k odchodu.

Reklama

Článek

Naděje na dohrání letošního ročníku Premier League stále žije. Překážky ale dál převažují. Přesně před 2 lety Arsenal oznámil, že na jeho lavičce skončí Arsène Wenger. A Wayne Rooney si vzpomněl, že prý není střelec od přírody.

Ano, jsou důležitější věci než kopání do míče, ale není neetické se o dohrání letošní sezony v Premier League bavit, shodlo se trio Jindřich Šídlo, Karel Häring a Jiří Hošek v dalším pokračování Angličana. Situace kolem šíření nového typu koronaviru v Anglii ale nejbohatší fotbalové soutěži světa nepřeje.

„Podmínka, že musejí být napřed zajištěny testy pro široké vrstvy obyvatelstva, aby se mohlo testovat pro dobro dohrání Premier League, je teď asi klíčová a málo splnitelná,“ poznamenal autor Šťastného pondělí a fanoušek Gunners Šídlo. Mimochodem stadion Brightonu se přeměnil na největší drive-in testovací centrum na nový typ koronaviru na jižním pobřeží Anglie. Šéfredaktor časopisu Football Club Karel Häring připomněl ohledně případného restartu sezony i další zádrhele, včetně nejistoty ohledně hráčských smluv končících k poslednímu červnovému dni.

Angličan

Fotbalový pořad Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu!

Každý týden exkluzivně na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám své postřehy, připomínky nebo tipy na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Osazenstvo Angličana také vyseklo poklonu Arsènu Wengerovi - jsou to přesně 2 roky, co Kanonýři oznámili odchod francouzského kouče. Ten uspíšil fotbalový vývoj v Anglii a „dostal míč na zem“, poznamenal Jiří Hošek v narážce na dřívější protežovaný ostrovní styl nakopávaných vysokých míčů. „Odnaučil také svoje svěřence jíst před tréninkem fish and chips a čokoládu,“ dodal Šídlo.

Trojice diskutérů se shodla na tom, že vedení Arsenalu prováhalo správný okamžik k Wengerovu odchodu, respektive ho prováhal i Francouz sám, což dlouhodobý, nesporně kladný odkaz vytáhlého kouče poněkud poškodilo.

Trio Šídlo, Häring a Hošek v nejnovějším díle Angličana řešilo rovněž Waynea Rooneyho, stále ještě nejlepšího střelce anglické reprezentační historie. A zazněla některá zajímavá odhalení, včetně toho, jak slavný kanonýr zkazil Häringovým rodinný výlet.

Poslechněte si čerstvé vydání Angličana v přehrávači nahoře.

Reklama

Doporučované