Hlavní obsah

Coldplay, Perry, Justin Bieber, Grande. Hvězdy vystoupí v Manchesteru pro oběti teroru

Fanoušci, kteří navštívili minulý koncert Grandeové, mají vstupenky na benefici zdarma.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Coldplay, Justin Bieber, Katty Perryová a další už tuto neděli vystoupí v Manchesteru při charitativním koncertu na podporu rodin obětí a pozůstalých po nedávném útoku.

Článek

Přestože Ariana Grandeová zrušila několik svých vystoupení, tuto neděli se vrací do Manchesteru. Budou to přesně dva týdny od chvíle, kdy se po jejím koncertu odpálil sebevražedný útočník. Z koncertu se už nikdy domů nevrátilo 22 lidí. Dalších šest desítek utrpělo zranění.

„Hudba je něco, co na Zemi můžeme navzájem sdílet. Hudba je tu proto, aby nás léčila, aby nás spojovala, aby nás činila šťastnými," uvedla Grandeová na Twitteru v prohlášení s tím, že chce ve jménu pomoci nabídnout nejen ruku, ale i své srdce. Proto zorganizovala další vystoupení.

K americké zpěvačce se přidá plejáda hvězd současné populární hudby. Vystoupení One Love Manchester se zúčastní například britská kapela Coldplay, která má už tak velmi nabitý program světovým turné. Nedávno se vrátila z asijské etapy, aby od příštího týdne pokračovala po Evropě.

Jako další přislíbili účast Justin Bieber, Katy Perryová, Miley Cyrusová, Usher nebo Take That.

Benefiční koncert, jehož výtěžek půjde do podpůrného fondu, který založilo město Manchester a britský Červený kříž, se uskuteční na kriketovém hřišti Old Trafford. Očekává se, že vystoupení, které bude živě přenášet BBC, se zúčastní na 50 000 lidí.

Organizátoři předpokládají, že koncert přispěje do podpůrného fondu částkou v přepočtu 61 milionů korun.

Fanoušci, kteří v Manchesteru navštívili předešlý koncert Grandeové, získají vstupenky zdarma.

Video: Oběti manchesterského útoku.

Video: Kamila Bejlková

Reklama

Doporučované