Hlavní obsah

ČTÚ chce čtvrtého mobilního operátora. Nordic Telecom se rozhodne na podzim

Rozhovor s Liborem Dočkálkem z Nordic Telecom.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

T-Mobile, O2, Vodafone a…? Známou trojici možná doplní čtvrtý operátor. Tím by se mohl stát Nordic Telecom, společnost, která se podílela na připomínkách Českému telekomunikačnímu úřadu k aukci kmitočtů 5G sítě.

Článek

„Chceme narušit stojaté vody na českém rybníčku,“ říká jednatel Nordic Telecomu Libor Dočkálek pro televizi Seznam.

V pondělí proběhlo vypořádání s připomínkami k aukci kmitočtů sítě 5G. A Český telekomunikační úřad podle vedení společnosti Nordic Telecom vypadá, že příchodu čtvrtého hráče do hry nechce bránit.

„Na druhou stranu Úřad nechce znevýhodňovat stávající velkou trojku. Musíme ale říct, že s ČTÚ máme korektní vztahy a působí to na nás, že zájem o čtvrtého operátora na českém trhu skutečně je.“

O tom, zda se Nordic skutečně stane novým operátorem poskytujícím tradiční služby operátora na českém trhu, se ale ještě bude rozhodovat.

„To je zatím předčasná otázka, v první řadě musíme detailně zanalyzovat vypořádání ČTU, které bylo zveřejněno v pondělí. Naše rozhodnutí padne během letošního podzimu,“ říká Libor Dočkálek.

Samotná aukce má přijít v příštím roce, nějaký čas zabere výstavba 5G sítě. Nový operátor by podle Dočkálka tak mohl přijít na trh koncem roku 2021.

Reklama

Doporučované