Hlavní obsah

Ďáblice budou stavět dům s obecními byty za 31,4 milionu korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Bytový dům Akcíz se 14 obecními byty v pražských Ďáblicích by měla stavět firma Pragotrade. Ta s nabídkovou cenou 31,4 milionu korun vyhrála výběrové řízení na dodavatele stavby.

Článek

Zbudování domu patří mezi největší investiční akce městské části Praha-Ďáblice. V plánované třípodlažní novostavbě, která bude stát na městském pozemku u ulic Ďáblická a Hřenská, je projektováno 14 obecních bytů. Ty by měly po dokončení pomoci navýšit počet chybějících nájemních bytů v Ďáblicích a „poskytnout potřebné životní zázemí lidem vyžadujících dlouhodobou či přechodnou sociální podporu v aktivním věku pro překlenutí citlivé životní situace“, jak je uvedeno v dokumentaci pro zadání stavby. Byty by tak měly být různé velikosti, aby bylo možné pokrýt různé potřeby budoucích nájemníků.

Budova bude přístavbou stávajícího domu, který se nyní využívá k nájemnému obecnímu bydlení pro sociálně potřebné. S tou bude novostavba sdílet zelené plochy a dvůr, kde bude vysazeno přes 20 stromů. Pro potřeby nájemníků plánovaného bytového domu bude sloužit nové parkoviště s 11 parkovacími stáními v zadním cípu pozemku.

Stavba bytového domu, k němuž projektovou dokumentaci zpracovali Michal Fišer a Tomáš Zdvihal z architektonického studia třiarchitekti, by mohla být hotová v roce 2022. Projekt Ďáblic spolufinancuje hlavní město.

Radnice v Ďáblicích nyní rovněž rekonstruuje obecní dům v ulici Ke Kinu. Stavební práce provádí firma ACG-Real, která by obecní dům měla podle smlouvy s městskou částí opravit za 22,9 milionu korun. Rekonstrukce, k níž projektovou dokumentaci zpracovala architektka Magda Říhová, by měla být dokončená v roce 2022.

Pražská městská část Ďáblice se nachází na severu metropole. Podle informací na webu městské části tam žije 3081 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Doporučované