Hlavní obsah

Další miliardářský rozchod. Končí vztah dobyvatele vesmíru a antiimperialistky

Foto: Profimedia.cz

Elon Musk a Grimes na Met Gala v roce 2018.

Reklama

Svět miliardářů hlásí další rozchod. Tentokrát se v hlavní roli nachází miliardář Elon Musk a jeho partnerka, kanadská hudebnice Grimes. Pár se po třech letech vztahu rozhodl pro „částečně oddělené“ životy.

Článek

Jejich vztah sledoval celý svět a jeho konec už hlásí i přední světová média, včetně BBC, Forbesu nebo Guardianu. Americký podnikatel Elon Musk o novém nastavení páru informoval přes web Page Six a mimo jiné ujistil, že navzdory ukončení vztahu má dvojice stále dobré vztahy a bude pokračovat ve společné výchově ročního syna X Æ A-Xii.

Jedním z důvodů, proč se padesátiletý Musk a třiatřicetiletá hudebnice rozhodli své životy oddělit, byla práce. „Je to převážně kvůli tomu, že moje práce ve SpaceX a Tesle vyžaduje, abych byl primárně v Texasu nebo cestoval do zámoří. Její práce byla primárně v Los Angeles,“ prohlásil podnikatel.

Naposledy se pár společně objevil na veřejnosti na události Met Gala v první polovině tohoto měsíce. Na stejné módní akci dvojice před třemi lety svůj vztah i veřejně potvrdila. Přestože Grimes tentokrát kráčela po červeném koberci sama, během večeře se k ní Musk připojil a později také pořádal v privátním klubu afterparty.

Pár byl mnohými považován za poněkud podivný. Musk byl generálním ředitelem úspěšné automobilky a miliardářem, zatímco Grimes o sobě hovořila jako o „antiimperialistce“. Toto označení ale na svém Twitteru smazala poté, co začala chodit s Muskem. Vztah dokonce vyvolal hněv u některých jejích fanoušků. Kontroverzi pak vyvolalo i netradiční jméno, které loni v květnu zvolili pro svého syna.

Nejde ale o první miliardářský rozchod, který si tento rok připsal. V srpnu po 27 letech oficiálně ukončili manželství Bill a Melinda Gatesovi poté, co Melinda v květnu požádala o rozvod. Bývalý pár si mezi sebou měl rozdělit přibližně 150 miliard dolarů, rozchodová smlouva dvojice ale není veřejná, a finanční podrobnosti tak nejsou známy.

„Už nevěříme, že bychom v další fázi našeho života mohli jako pár společně růst,“ oznámili Gatesovi. Dnes již bývalí manželé se ovšem nechali slyšet, že i nadále budou provozovat svou nadaci. Ve spojitosti s tím bylo plánováno dvouleté zkušební období, aby se zjistilo, zda dvojice bude schopna i nadále účinně spolupracovat.

Již v únoru tohoto roku pak rozvod oznámil i jeden z nejslavnějších a nejbohatších párů světového showbyznysu - Kim Kardashianová a Kayne West. Podle amerických médií hollywoodský pár tehdy ovládal jmění 2,1 miliardy dolarů, přičemž jejich největší příjem plynul z činností samostatně vlastněných a provozovaných podniků.

V jaké fázi rozvod této dvojice momentálně je, není jasné. Na internetu se dokonce objevily spekulace o tom, zda se pár nesnaží svou situaci vyřešit a vztah obnovit. Poprask nejen na sociálních sítích vyvolalo i rapperovo nové album Donda s písní Hurricane, která je podle některých fanoušků přiznáním k nevěře během dlouholetého manželství s Kim.

Reklama

Související témata:
Grimes

Doporučované