Hlavní obsah

Další přední pražský politik opustil Babišovo hnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: ČTK

Zastupitel Radomír Nepil ještě na archivní fotografii s bývalou pražskou primátorkou Adrianou Kranáčovou (oba zvolení za ANO).

Reklama

aktualizováno •

Radomír Nepil, který je předsedou zastupitelského klubu ANO na pražském magistrátě, jako důvody svého vystoupení z hnutí uvedl osobní a zdravotní. Předsedou klubu ale i nadále zůstává.

Článek

Přední pražský komunální politik Radomír Nepil podle informací Seznam Zpráv vystoupil z Babišova hnutí. Předseda klubu zastupitelů zvolených za hnutí ANO do celopražského zastupitelstva to už v pondělí oznámil svým kolegům.

„Ano, je to pravda. Oficiálně nám to na klubu sdělil s tím, že po skončení tohoto volebního období už v politice nebude pokračovat,“ reagoval na dotaz Seznam Zpráv Ondřej Prokop, který je místopředsedou klubu ANO. Nepil prý jako důvody svého odchodu uvedl osobní a zdravotní.

Redakce Seznam Zpráv se opakovaně snažila spojit i přímo s Radomírem Nepilem, ten však telefon nebral a na SMS nereagoval. Později se jej snažila kontaktovat i agentura ČTK, komentář k odchodu poskytnout odmítl.

Nepil podle Prokopa i jako nestraník v čele klubu ANO zůstane. „Není to pro nás žádný zásadní problém, u nás to nefunguje jako v jiných stranách, i předchozí předseda klubu Patrik Nacher členem hnutí rovněž nebyl,“ uvedl Prokop.

Podporu má v tomto směru Nepil i od šéfa pražské krajské organizace ANO Jana Říčaře, který je i členem předsednictva hnutí. „Jsem velice rád, že se tak rozhodl. Osobně jsem ho o to také požádal,“ uvedl k setrvání bývalého člena v čele klubu zastupitelů.

Z hnutí ANO nedávno vystoupil i jiný známý pražský zastupitel. Šlo o bývalého ministra financí Ivana Pilného. Ten jako hlavní důvody svého odchodu uvedl špatný stav politiky či posouvání nepřekročitelných hranic.

„To, co mně vadí, je absence demokratické diskuze a výměny názorů na dlouhodobé a aktuální problémy, před kterými nestojí jen hnutí ANO, ale země, ve které žijeme,“ napsal Pilný v dopise, který adresoval předsedovi hnutí a premiérovi Andreji Babišovi.

Odcházející Radomír Nepil je nadále i zastupitelem v Praze 8. V této městské části byl v minulosti i místostarostou.

Reklama

Související témata:

Doporučované