Hlavní obsah

Rána obuškem na Majálesu rozčeřila sítě. Policie incident prošetřuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

„Vyhodnocujeme i přiměřenost použití donucovacího prostředku,“ reagovala policie.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Lidé v Česku na sociálních sítích v pondělí hromadně sdíleli záběry ze zásahu policie na sobotním festivalu Majáles v Praze, na kterém policejní těžkooděnec na koni udeřil obuškem muže přes hlavu. Mnoho sledujících zákrok pobouřil.

Na videu policista na koni projíždí ke skupině lidí, kteří mu spílají. Zaznívají vulgární výkřiky. Jeden muž si těžkooděnce nahrává na mobil, policista ho pak udeří obuškem.

„Za nadávky obuškem po hlavě? Bez výzvy? Nedivím se, že k těmhle jednotkám nikdo normální nechce chodit. Je to skutečně banda bezmozků,“ rozčílil se nad videem jeden z uživatelů sítě X. Někteří lidé však postup muže zákona naopak podpořili.

Policie na kritiku reagovala ujištěním, že chování policisty prošetří.

„Jednání policisty již prověřuje odbor vnitřní kontroly, jenž se mimo jiné zabývá okolnostmi, které na videu nejsou zachyceny, kdy lidé tahali za uzdu koně. Vyhodnocujeme i přiměřenost použití donucovacího prostředku,“ uvedla policie.

Policie zasahovala na Majálesu poté, co se část návštěvníků akce vzbouřila proti neochotě pořadatelů vracet zálohy za nápojové kelímky. Provozovatelům totiž došly peníze v hotovosti, a zálohy tak nemohli vrátit.

Doporučované