Hlavní obsah

Další řidič najel do chodců a zranil pět lidí. Tentokrát v Londýně

Řidič v Londýně najel do skupiny chodců.

 

Reklama

Po Heidelbergu a New Orleans se jedná o třetí podobný útok během 24 hodin.

Článek

Celkem pět zraněných osob bylo převezeno do nemocnice poté, co do skupiny chodců v jižním Londýně najel v neděli dopoledne automobil. Kdo jej řídil, či jaký byl jeho motiv, zatím policii není známo. BBC uvedla, že podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident mohl být teroristickým činem.

Krátce před půl desátou středoevropského času v londýnské oblasti Bellingham najelo auto nejprve do zdi, poté narazilo do skupiny kolemjdoucích. Zatím není známo, jak vážná jsou zranění u pěti osob převezených do nemocnice. Řidič vozu byl na místě zadržen.

Jedná se o třetí podobný čin během posledních čtyřiadvaceti hodin. V sobotu v podvečer nejprve najel do lidí pětatřicetiletý Němec v Heidelbergu a zranil tři osoby. Třiasedmdesátiletý muž v nemocnici později zemřel. Zbylé dvě oběti byly z nemocnice po ošetření propuštěny.

V německém Heidelbergu najelo auto do lidí, tři zranění.

V sobotu večer místního času pak narušil masopustní průvod v americkém New Orleans muž, který vjel autem do skupiny chodců. Podle místní policie bylo zraněno 28 osob, z toho pět vážně, nikdo však není v ohrožení života. Pachatel byl na místě zadržen. Policie vyloučila teroristický čin, podle ní byl muž pod silným vlivem alkoholu či drog.

Masopustní průvod v New Orleans narušil muž, který vjel s autem do lidí.Video: Oliver Sálus

Reklama

Související témata:

Doporučované