Hlavní obsah

Dárci Zoo Hodonín ve sbírkách poslali přes 200 000 korun

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Dárci přispěli Zoo Hodonín ve dvou sbírkách zatím přes 200 000 korun. Peníze posílali na podporu lví smečky a také na vlka hřivnatého.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí zahrady Marie Blahová. Zoologické zahrady jsou kvůli opatření proti koronaviru uzavřené.

„V posledních dnech se šíří zprávy o tom, v jak tíživé situaci se zoologické zahrady ocitají. Také v hodonínské zahradě je situace nelehká. V omezeném režimu a bez příjmů ze vstupného funguje zahrada již několik měsíců. Prozatím se zahradě daří držet nad vodou,“ uvedla mluvčí.

Situaci se podle ní prozatím daří zvládat díky Hodonínu, který je zřizovatelem zahrady, a také díky přispěvatelům z řad veřejnosti i podnikatelského sektoru. Zahrada v tomto roce spustila dvě sbírky, na které mohou zájemci přispět, a to pro lví smečku a také na podporu vlka hřivnatého. Ze sbírek zatím doputovalo na účet zoo více než 200 000 korun a každý den se podle mluvčí najde několik dalších podporovatelů.

Mluvčí uvedla, že pomoci může jakákoli částka zaslaná na účet Zoo Hodonín 6535671/0100. „Všichni tito dárci, kterým není osud zvířat chovaných v lidské péči lhostejný, si zaslouží obrovský dík. Jako poděkování jsou jejich jména průběžně zveřejňována na sociálních sítích zoo a po znovuotevření zoo budou vystavena v jejím areálu,“ uvedla mluvčí.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Chová přes 1000 zvířat asi 280 druhů. Loni ji navštívilo nejméně lidí za posledních sedm let, přišlo zhruba 146 000 návštěvníků, meziročně asi o 50 000 méně. Zahrada byla stejně jako ostatní kvůli protiepidemickým opatřením opakovaně uzavřena. Letos otevřeno ještě neměla.

Reklama

Doporučované