Hlavní obsah

David Luiz si nejspíš spletl století. A flinkům z Arsenalu už není pomoci

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

David Luiz svým pojetím hry patří spíš do brazilské reprezentace z 80. let než do současného fotbalu.

Reklama

Článek

Premier League je zpět. Opět padají góly, ale také častěji než v normální sezoně dochází ke zraněním hráčů. Jen jedno se nemění, a sice zoufalství jménem Arsenal.

Že hráči Arsenalu dostanou výprask v dohrávce na stadionu Manchesteru City, s tím se tak nějak tiše počítalo. Ale když nezvládli ani zápas v Brightonu, rozohnil se v dalším vydání podcastu Angličan i jejich tradiční příznivec Luděk Mádl.

„Nejhorší na tom je, že vidíte momenty, ve kterých hráči Arsenalu ukazují, že by to i mohlo jít. Občas probleskne nějaká individuální akce nebo kombinace, která je zjevně nadstandardní. A neodpovídá polovině tabulky, kde Arsenal najdeme. Ale pak vidíte to všechno ostatní, co Arsenal pravidelně a dlouhodobě sráží,“ ulevil si.

„Nedůslednost, špatná součinnost mezi řadami, nikdo se nevrací, nikdo nikomu nepomůže, všichni jen stínují. Ty góly, které zase dostali! Po rohu Ceballos pustí protihráče po zadní lajně, to je největší chyba, k jaké může dojít. A z brankové čáry pak Holding není schopný odpálit míč. A v samém závěru se zase připomene dýchavičný Mustafi. To je všechno pořád dokola a už to člověka přestává bavit,“ zlobí se Mádl. Mimochodem, je to už 1 500 dnů od chvíle, kdy se Arsenal v ligové tabulce naposledy umístil před svým odvěkým rivalem Tottenhamem.

Právě Arsenal si vzali v tomto vydání Angličana na paškál i jeho kolegové Jiří Hošek a Karel Häring. Na přetřes přišla zmatečná personální politika, nesoulad mezi příjmovou a výdajovou složkou v ekonomice klubu. A také stoper David Luiz, který se podepsal pod porážku v duelu s Manchesterem City. Po jeho tragikomickém vystoupení se objevil i tento vtip:

„Já si to pouštěl opakovaně… A vůbec jsem nepochopil, co měl před tím prvním inkasovaným gólem v úmyslu,“ rýpl si Jiří Hošek.

Podle Mádla se David Luiz minul stoletím: „Ten je tak nad věcí, že by dokonale pasoval do brazilských reprezentačních výběrů někdy z MS 1982 nebo 1986, kdy si Sócrates a Zico přijeli na šampionát zahrát nádherný fotbal jako někde na pláži. Jenže dneska se to hraje jinak, ve hře jsou systémy, zodpovědnost – a na Davida Luize prostě není spoleh.“

Karel Häring pak obrátil pozornost k liverpoolskému derby: „Kloppův tým nebyl v topu, chyběly tam razantní náběhy, na které jsme u Liverpoolu zvyklí. Ale i touhle remízou se vlastně jen posouvá moment, kdy Liverpool bude korunován mistrem.“

V Angličanovi se debatovalo také o zvukových podkresech, které televize přidávají do přenosů ze zápasů odehraných bez diváků, nebo o tom, jestli mají častá zranění hráčů nějakého společného jmenovatele. A konkrétnějšího rozboru se dostalo i utkání Tottenham – Manchester United, ve kterém rozhodčí čaroval s penaltami a José Mourinho ještě o nějaký ten odstín více zešedivěl.

To vše uslyšíte v nové epizodě podcastu Angličan. Pusťte si ji v přehrávači nad textem.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované