Hlavní obsah

David Rath přišel s novou verzí, jak se dostal ke krabici s penězi

Rath říká, že se k němu sedm milionů dostalo omylem. Může za to prý Kottova indispozice a zapadá to do sebe.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní obžalovaný v korupčním procesu dosud většinou říkal, že neví, jak k milionům přišel. Teď už prý ví, jak se to mohlo stát.

Článek

S dalším z řady vysvětlení, proč byl před téměř šesti lety zadržen s krabicí od vína a sedmi miliony korun, přišel obžalovaný hejtman David Rath.

V procesu u Krajského soudu v Praze, kde už mu žalobce tento týden navrhl až devět let vězení a propadnutí majetku, se očekává jeho závěrečná řeč. Měl s ní začít již v pátek, ale soud ji odložil až na příští týden.

Rath v pátek ráno přesto před novináři uvedl, že za všechno může omyl jeho přítele a dalšího obžalovaného Petra Kotta.

Rath si myslí, že mu Kott skutečně chtěl dát ve svém domě v Rudné u Prahy krabici s láhvemi vína Malbec, ale protože byl pod vlivem léků a dělal chyby, dal mu omylem krabici s penězi.

Rath uznal, že tato historka působí úsměvně, nicméně to tak podle něho mohlo být.

„Zapadá to do sebe,” řekl.

Přímo soudu zatím Rath svou novou verzi událostí nesdělil.

Před soudem už pronesli závěrečné řeči všichni advokáti i obžalovaní, kteří promluvit chtěli. Ale protože soud očekává, že Rathova řeč bude dlouhá, odročil v pátek před polednem jednání na pondělní ráno.

Reklama

Doporučované