Hlavní obsah

Dcera Martina Luthera Kinga se ohradila proti Bannonovu tvrzení, že by byl černošský aktivista pyšný na Trumpa

Kingova dcera se ohradila proti slovům Bannona.Video: AP, Youtube.com

 

Reklama

Podle Kingové Bannon nebezpečně a nesprávně doplňuje slova jejího otce. Ten by byl prý naopak ze současného dění v USA velmi rozrušený.

Článek

Dcera slavného lidskoprávního aktivisty Martina Luthera Kinga Bernice Kingová se dostala do sporu s bývalým poradcem amerického prezidenta Donalda Trumpa Stevem Bannonem. Ten stanici BBC v rozhovoru řekl, že King by byl na Trumpa pyšný a souhlasil by s jeho ekonomickou politikou vůči černochům a Hispáncům.

„Když se podíváte na politiku Donalda Trumpa, všichni, i Martin Luther King, by na něj byli pyšní za to, co udělal pro zaměstnání černochů a Hispánců,“ řekl ve vysílání Bannon. Ve svém projevu použil také kontroverzní výraz „ilegální vetřelci“.

Kingová na to ostře reagovala na Twitteru. „Steve Bannon nebezpečně a nesprávně doplňuje slova mého otce, jeho práci i jméno. Banonnovo tvrzení, že můj otec by byl na Donalda Trumpa pyšný, naprosto ignoruje tátův závazek, aby bylo s lidmi všech ras či národností jednáno s úctou a respektem,“ napsala s tím, že King by byl naopak velmi rozrušený ze současného dění v USA.

Na začátku dubna uplynulo 50 let od atentátu na Kinga, na jehož následky zemřel. Část americké veřejnosti a aktivisté míní, že jeho odkaz zůstává i po uplynutí desítek let od jeho smrti stále nenaplněn. Za vinu to dávají také prezidentovi Trumpovi, který je znám svým kontroverzním vztahem k menšinám.

Reklama

Související témata:

Doporučované