Hlavní obsah

Den před volbou amerického prezidenta zaútočí Al-Káida, varuje FBI

 

Reklama

Hrozba útoku teroristů platí především pro státy New York, Texas a Virginia.

Článek

Krátce před prezidentskými volbami by mohlo dojít v USA k teroristickému útoku. Bezpečnostní sbory, které varovala FBI, proto o víkendu budou v pohotovosti.

Během předvolebního období byly do této chvíle zaznamenány pouze snahy rasistických skupin zastrašit různé komunity především afroamerických voličů. Televizní stanice CBS News nyní přišla s informací od FBI o teroristické hrozbě, která by se měla naplnit 7. listopadu, tedy den předtím, než miliony Američanů vhodí do urny své hlasovací lístky.

V současné době nelze říci, zda je hrozba reálná, zpravodajské služby však upozornily své jednotky na plánovaný útok teroristické organizace Al-Káida, který by se měl odehrát právě v pondělí 7. listopadu ve třech státech: v New Yorku, Texasu a Virginii. Konkrétní lokality údajně nebyly upřesněny.

Veškeré informace i zdroj se stále ověřují a jejich důvěryhodnost není potvrzena, i přesto byli američtí úředníci z příslušných protiteroristických oddělení na možnost útoku upozorněni. „Během svátků nebo nadcházejících významných událostí se naše pozornost vůči potenciálním hrozbám zvyšuje. Bezpečnostní a protiteroristické jednotky zůstávají bdělé, aby mohly takovým hrozbám zabránit,” uvedla FBI v prohlášení.

Reklama

Doporučované