Hlavní obsah

Den v 60 vteřinách: Jára Cimrman slaví padesátiny speciálním představením

 

Reklama

Pravidelná ranní rubrika Seznamu vás informuje o tom, co se dnes bude dít u nás i ve světě.

Článek

Jednoznačně zpráva dne – Seznam odstartoval vlastní zpravodajství. Pokud vás třeba zajímá, kdo je uvnitř sociální demokracie největším konkurentem premiéra Bohuslava Sobotky, u nás se to dozvíte.

A politici obecně dnes pokračují v předvolební krasojízdě. Prezident Miloš Zeman zamířil na tři dny do Zlínského kraje. Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek si zase vybral Karlovarský kraj.

První polistopadový prezident bude mít ode dneška v Praze svoje náměstí Václava Havla – přejmenuje se tak piazzeta Národního divadla.

V Kutné Hoře zase začíná  výstava Václav Havel na fotografiích Pavla Váchy z let 1963 až 2011.

Největší Čech Jára Cimrman zase slaví půlstoletí a v Žižkovském divadle si jej připomenou slavnostním představením Psaní do Nebe aneb 50 let Divadla Járy Cimrmana.

A co se děje ve světě? Ve Stockholmu bude udělena Nobelova cena za fyziku.

Ve Španělsku má začít první soud v kauze Gürtel, která je považována za jeden z největších korupčních skandálů v novodobé španělské historii; na lavici obžalovaných usedne čtyřicítka podnikatelů a funkcionářů Lidové strany.

K japonským ostrovům Kjúšú a Honšú se blíží tajfun Chaba. Ten si v pondělí na ostrově Okinawa vyžádal uzavření škol a úřadů a zrušení desítek letů.

Silný hurikán Matthew zase míří k Jamajce a ke Kubě.

Reklama

Související témata:

Doporučované