Hlavní obsah

Devadesátky jako zlatý důl pro Holki: Slavíme 20 let, tehdejší úspěch už ale nezopakujeme

Skupina Holki ve studiu magazínu Slavní.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pokud se někomu v devadesátých letech opravdu dařilo, pak to byly chlapecké a dívčí skupiny. Fanoušci po nich doslova šíleli. Kromě nezapomenutelné kapely Lunetic si úspěch vysloužila i skupina Holki, kterou tenkrát tvořila čtveřice dam. Dnes už jsou o dvacet let starší a o jednu členku „chudší“. O svých plánech i rodinách se dvě členky rozpovídaly přímo ve studiu magazínu Slavní.

Článek

Devadesátá léta. Přelomové období nejen pro muzikanty. Rodily se nové nápady i příležitosti, a jedné takové se tehdy chopily i Holki. „Tenkrát byl vyhlášen konkurz na státní Pražské konzervatoři. My dvě jsme zpívaly duet Whitney Houston. K nám pak byly dovybrány Klára s Radanou,” vzpomínají Nikola s Katkou. Obě dámy se shodují, že se na sebe čtveřice velmi rychle naladila a žádné „boje” neprobíhaly. „Ono se říká, že čtyři ženy pohromadě fungují daleko lépe než čtyři chlapi. My jsme se za těch dvacet let nikdy nepohádaly tak, že bychom se nebavily,” upřesňuje zpěvačka Katka.

Dnes skupina Holki slaví dvacet let své existence. „Ten úspěch se už asi nedá zopakovat, tenkrát tam bylo takových dobrých faktorů a také správné načasování. A hlavně se lidé dříve dovedli bavit na diskotéce, což už dnes také moc nefunguje,” říkají Holki.

Velká změna ovšem nastala i ve chvíli, kdy se členky skupiny Holki staly maminkami. „Dohromady máme šest dětí, už teď si zpívají s námi. Znají některé texty, každé dítě má oblíbený jiný song,” smějí se Katka s Nikolou.

Jedna z nejznámějších písní je bezpochyby hit Jsi senzační, který nyní Holki zpívají v nové podobě. „Je to víc taneční, chtěli jsme tomu dát takový novodobý kabát, text zůstal stejný, ale jde o takovou retrospektivu. Myslím, že je to legrační, udělali jsme si ze sebe trochu srandu, tak snad to bude diváky bavit,” přeje si Katka.

Více o skupině Holki se dozvíte v úvodním videu, které je součástí magazínu Slavní. Ten můžete sledovat každé úterý ve 21 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované