Hlavní obsah

Díky Ronaldovi mají Italové z fotbalu zase radost, říká Macek. Už v sobotu se můžete přesvědčit v TV Seznam

Cristiano Ronaldo může vydržet na absolutním vrcholu ještě tři nebo čtyři roky, říká mimo jiné Macek.Video: David Janeczek, AP, Seznam Zprávy, DIGI Sport

 

Reklama

V současném kádru Juventusu figuruje také český mladík Roman Macek, který aktuálně hostuje ve švýcarském Luganu, ale v létě v turínském klubu zažil příchod Cristiana Ronalda.

Článek

Juventus Turín patří v probíhajícím desetiletí k absolutní evropské špičce, ale kýžený titul v Lize mistrů klubu ze severu Itálie stále chybí. Navíc klub, v jehož vedoucích strukturách figuruje také Pavel Nedvěd, byl v posledních čtyřech letech dvakrát ve finále nejprestižnější klubové soutěže na světě.

„Vedení angažovalo Cristiana Ronalda hlavně kvůli té Lize mistrů a doufám, že se mu to u nás povede, protože on sám po příchodu do Juventusu říkal, že bere příchod do Itálie jako velkou výzvu a do klubu, který má velkou šanci na vítězství v Lize mistrů, takže i pro něj to bude velká motivace,“ vysvětluje Roman Macek.

La Vecchia Signora (Stará dáma), jak se Juventusu v Itálii přezdívá, nemá v posledních letech na Apeninském poloostrově konkurenci. Letos bojuje už o osmý titul v řadě a po patnácti odehraných kolech drží osmibodový náskok na druhou Neapol.

„Juventus už byl plný hvězd, ale od začátku byli všichni rádi, že přišel hráč, který má nevídaný přístup. Navíc se Cristianovi hodně povedl začátek sezony, během kterého dával spousty branek a přidával i důležité asistence, takže ta euforie je velká po celé Itálii a po jeho příchodu všichni opět žijí fotbalem,“ pokračuje jednadvacetiletý český záložník, který se před nedávnem vrátil do zápasového rytmu po zranění chodidla.

Za třiatřicetiletého kapitána portugalských mistrů Evropy z roku 2016 zaplatil Juventus v létě Realu Madrid 117 milionů eur (3 miliardy korun). Za podobně starého fotbalistu nikdy nikdo tolik peněz nedal a mnozí fanoušci si ťukali na hlavu.

„Když se člověk podívá na jeho hru, statistiky, na to, jak vypadá, jak změnil hru celého Juventusu, tak je těžké odhadnout, jak dlouho ještě vydrží na vrcholu, protože zatím to vypadá, že vydrží ještě minimálně deset let. Věřím, že ještě tři nebo čtyři roky bude patřit mezi nejlepší,“ přeje si český mladík a zároveň Ronaldův obdivovatel.

Samotný Macek se zranil právě během letní přípravy s Juventusem. „Po pravdě jsem s ním přípravu nezažil, protože on měl po mistrovství delší dovolenou a poté individuální přípravu, takže jsem se zase tolikrát s ním do tréninku nedostal. Ale jen vidět ho v tréninku je velká motivace do další práce,“ pokračuje fotbalista, který bude také v jarní části probíhající sezony hostovat v Luganu.

Už v sobotu 15. prosince pak čeká Juventus další ligový zápas a Cristiana Ronalda jeho první turínské derby. Jak se mu povede v utkání proti FC Turín můžete sami sledovat živě v Televizi Seznam. Duel začíná ve 20:30, studio moderované Jiřím Hoškem startuje o 15 minut dříve, ve 20:15.

Reklama

Doporučované