Hlavní obsah

Nejsem vyhořelá. Stáhla jsem se na jeviště, a to mě naplňuje, říká Munzarová

Hostem nového dílu Ušáku byla herečka Bára Munzarová.Video: Jaromír Bosák

 

Reklama

Herečka Bára Munzarová má kvůli koronavirovým opatřením divadelní prázdniny. Herectví ale není zdaleka jejím jediným zájmem. Slabost má pro motory a v poslední době se našla i v potápění.

Článek

Kdo ví, třeba mohla dnes být dobrou trenérkou nebo sportovní psycholožkou. Toužila studovat FTVS, protože ji sport bavil a byla na celou řadu jeho odvětví velmi nadaná. Jenže osud svůj balíček karet zamíchal a rozdal trochu jinak. Ale vlastně nikterak překvapivě. Přijímačky na Fakultu tělesné výchovy a sportu se totiž konaly až po přijímacích zkouškách na DAMU. A na těch Bára Munzarová uspěla, i když je brala až jako druhou volbu. Herectví se stalo její profesí.

Pokud je vaším otcem Luděk Munzar a matkou Jana Hlaváčová, nemusíte se strachovat o míru talentu. To, že dědictví po rodičích je v dobrých rukou, dokazovala Bára nejen při studiích, ale i ve svém prvním angažmá v Plzni i po příchodu do Prahy na prknech Vinohradského divadla, kde mimochodem sdílela šatnu i se svou maminkou. Na prestižní scéně působila dlouhé roky, ale opět přišel čas na změnu. V tomto případě šlo o odchod na volnou nohu.

Hlavní témata Ušáku s Bárou Munzarovou

2:15 - Jak zvládá divadelní pauzu v době koronaviru

6:20 - Divadelní začátky, angažmá na Vinohradech a odchod na volnou nohu

8:50 - O vztahu ke sportu

11:39 - Přijímací zkoušky na DAMU a studium

15:16 - O zálibě v motorech a vzpomínky na cestování s otcem

18:20 - Záliba v potápění

20:29 - Bude dcera také herečka?

22:05 - O soukromí, popularitě a bulváru

Na celý díl se podívejte ve videu v úvodu článku.

Vždy je to krok do neznáma a nejistoty, ale se svým manželem Martinem Trnavským dali dohromady divadelní spolek Frída, s nímž objížděli v lepších – předcovidových – časech republiku a zjevně se u divadelního publika zapsali velmi dobře. K tomu je nutné přičíst vystupování v divadle Kalich, nebo v pražské Viole, kde navazuje i na svého otce, který právě ve Viole předstupoval před natěšené diváky. Rozhodně se nedá říci, že by si Bára Munzarová mohla stěžovat na nedostatek práce. Tedy dokud mohla být divadla otevřená.

Po otci nezdědila jen herecké nadání. Stejně jako on miluje motory a hlavně se v nich velmi dobře vyzná. Ráda vzpomíná na cesty po Evropě s rodiči v obytném voze, vytvořené otcem Luďkem. Víceméně podomácku stavěné vozidlo občas vypovědělo poslušnost a bylo potřeba mu domluvit, aby se dalo dojet až do nejbližšího servisu. Leckdy se hodily štíhlé ručky malé slečny Munzarové, protože do mnohých zákoutí pod kapotou se chlapské dlaně zkrátka dostat nemohly.

V časech pozdějších se Bára ráda posadila na sedadlo motocyklu. Tedy, začínala na skútru, ale výkonnější motorky byly příliš silným lákadlem. Dnes už není výjezd na dvou kolech tak častý, přednost dostává automobilu, ale za krásných letních dnů stále stojí za to navléknout kombinézu a rozburácet výfuk.

Jsou ale chvíle, kdy hluk motorů nemá ve světě Báry Munzarové místo. Ostatně pod vodou toho stejně moc slyšet není. Potápění, to je další láska úspěšné české herečky. Sice je na začátku cesty za poznáváním tajů podvodní říše, ale rozhodně se v ní cítí velmi dobře. Přijímá jistou míru rizika, stejně jako při svých dalších aktivitách, ale sama říká, že jde o riziko kontrolované.

V nejnovějším dílu Ušáku se ale můžete dozvědět i to, jak je na tom s hereckým nadáním dcera, jejíž otcem je také skvělý herec Jiří Dvořák, že pohnutá covidová doba s sebou nese i momenty, které dokážou být přínosné, a jaké to bylo na přijímačkách, když si ji stranou vzal Boris Rösner…

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každou neděli v 17:00.

Reklama

Související témata:

Doporučované