Hlavní obsah

Dnes večer v TV Seznam: Malé ryby ve Šlachtově obří síti, průkopník parkouru a Baštovo varování

Dnes večer v TV: Uzávěrka, Hrana, Výzva.

Reklama

Co vás čeká ve večerním programu naší Televize Seznam? Podívejte se na ochutnávku hlavních pořadů.

Článek

20.00 - Uzávěrka Sabiny Slonkové: Ve Šlachtově obří síti uvázly jen malé ryby

Protimafiánský útvar Roberta Šlachty, dozorovaný olomouckým vrchním státním zastupitelstvím Ivo Ištvana, spustil operaci s názvem VIDKUN v říjnu 2015. Lidé z ÚOOZ spustili rozsáhlé razie, domovní prohlídky na Olomoucku i v Praze. Státní zastupitelství tvrdilo, že se v kraji ohýbaly posledních pět let vybrané kauzy. Mezi zatčenými nebo obviněnými nechyběla zvučná jména: například někdejší ministr vnitra Ivan Langer nebo tehdejší hejtman kraje Jiří Rozbořil.

Dva a půl roku od razie však podle zjištění novinářky Sabiny Slonkové hodlá policie k soudu poslat jen malé hráče. A ani proti nim důkazy nejsou jednoznačné.

20.30 - Hrana: Průkopník parkouru

Rozhovor o pohybu na hraně s průkopníkem aktivity známé jako parkour. Moderátor Seznamu Tomáš Vzorek ve svém pořadu Hrana zpovídá osobnosti, které se pohybují na hraně, v extrémních situacích. Patří mezi ně Daniel Samek, průkopník parkouru, kdy se lidé bez jištění pohybují ve výškách, skáčou ze střech, provádějí akrobatické prvky na hraně extrémního rizika. Jak se k této aktivitě Daniel Samek dostal? Jak vypadá komunita parkouristů, co je motivuje, jaký smysl tenhle sport vlastně má a jak moc bolí dopady „na hranu“?

21.00 - Výzva: Jaroslav Bašta

S ohledem na zkušenosti staré patnáct let, kdy byl Saddám Husajn obviněn z držení zbraní hromadného ničení, by to chtělo více zdrženlivosti, říká ve Výzvě Seznam Zpráv bývalý velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta o kauze otráveného agenta Skripala.

Jaroslav Bašta varuje v případu Skripalovy otravy před unáhlenými závěry.Video: Renata Kalenská

Pořad Uzávěrka běží každé druhé úterý od 20.00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované