Hlavní obsah

Do Česka míří bouřky s kroupami. Animace ukazuje, kde udeří nejsilněji

Česko čekají o víkendu silné bouřky, kde budou nejsilnější, ukazuje animace.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V sobotu se na většině českého území očekávají silné bouřky. Ty budou doprovázet i přívalové deště s kroupami. Na některých místech může napršet až 50 litrů vody na metr čtvereční.

Článek

Česko v sobotu čekají silné bouřky s přívalovými dešti a kroupami. Zasáhnout by měly většinu republiky. Napršet může až 50 litrů vody na metr čtvereční. Hrozí tak nebezpečí zatopení sklepů či podemletí komunikací. Vítr dosahující v nárazech až 90 kilometrů za hodinu může lámat stromy. Hrozí i výpadky v dodávkách elektřiny.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu s vysokým stupněm nebezpečí platí od sobotní 14. hodiny do nedělního rána, a to v Praze, Středočeském, Jihočeském, Libereckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji a v Kraji Vysočina.

Bouřkám budou předcházet vedra s teplotami až 31 stupňů Celsia.

Na zbytku českého území potom platí výstraha s nízkým stupněm nebezpečí. Vítr tu bude dosahovat rychlosti až 75 kilometrů za hodinu a naprší zhruba 30 litrů vody na metr čtvereční. Bouřky s přívalovým deštěm zasáhly již ve čtvrtek a v noci na pátek některá místa na Moravě a Vysočině.

Podívejte se na předpověď počasí na zbytek týdne.

Předpověď počasí na zbytek týdne.Video: Jitka Šimonová

Reklama

Doporučované