Hlavní obsah

Do malých obcí v uzavřených okresech vyrazila mobilní pošta

Foto: Česká pošta

Ilustrační snímek.

Reklama

Česká pošta začala v okresech Cheb a Sokolov provozovat v malých obcích mobilní poštu. Dodávka, ve které je plně vybavená poštovní přepážka, začala svou cestu ve Valech, pak zamířila do Trstěnic, Pramenů a Nové Vsi.

Článek

Mobilní pošta za týden obslouží 20 obcí v obou okresech.

Ve Valech na mobilní poštu čekali tři lidé, v Trstěnicích hned po nahlášeném začátku provozní doby mobilní pošty přišli dva. Starší žena se přišla zeptat na důchod. Normálně si pro něj jezdí na poštu v Drmoulu, ale ta je nyní zavřená. Poštovní úřednice jí v tomto případě mohla pomoci pouze radou, aby si zřídila účet. Z něho by šlo vybrat důchod i v mobilní poště. Paní si tak alespoň u přepážky koupila několik losů. Další starší muž využil mobilní pošty na zaplacení složenky.

Dodávku mobilní pošty obsluhují dvě poštovní úřednice z chebské pošty. Jsou zároveň pošťačkami i řidičkami dodávky. Mobilní pošta navštíví v předem ohlášenou dobu malé obce, odkud by převážně starší lidé mohli mít problémy se dostat za poštovními službami. Na požádání je dodávka schopná i doručit zásilky, dopis nebo balík.

Mobilní pošta za den objede čtyři obce a měla by jezdit každý den od pondělí do pátku po dobu uzávěry okresů Cheb s Sokolov. „Zajistí větší bezpečnost občanů, kteří si budou moci poštovní službu vyřídit u sebe v obci a nebudou muset kvůli ní cestovat do obce s pobočkou České pošty. Mobilní pošta zprostředkuje poslání listovních i balíkových zásilek, platby i výplaty poukázek a zajistí také výběry hotovosti jako na standardní poště. Samozřejmostí je možnost využít služeb Poštovní spořitelny. Občané díky mobilní poště nezmeškají výplaty sociálních dávek,“ popsal možnosti mobilní služby mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Reklama

Doporučované