Hlavní obsah

Šéfka investigace CNN Prima News přestupuje do redakce Seznam Zprávy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Seznam Zprávy přivítaly v listopadu do svých řad tři nové kolegy – vedle Markéty Dobiášové také novinářku Terezu Šídlovou a Petra Štěpána, který bude editorem sekce SZ Byznys.

Článek

Markéta Dobiášová

Reportérka, editorka, scenáristka a moderátorka byla dlouho spojená s veřejnoprávní Českou televizí, naposledy působila jako vedoucí investigace na CNN Prima News. Nově posílí investigativní redakci Seznam Zpráv. Je držitelkou šesti novinářských cen, například za kauzu obchodování s kmenovými buňkami a aféru vědkyně Sykové. Říká o sobě, že se novinářkou stala náhodou, jako malá totiž chtěla být zpěvačkou, herečkou, pak detektivem a psycholožkou.

Foto: Seznam Zprávy

Investigativní reportérka Markéta Dobiášová

Tereza Šídlová

Novinářské práci se věnuje patnáct let. Začínala v Lidových novinách, zkušenosti dále sbírala na Aktuálně.cz a v Hospodářských novinách, spolupracovala také s Deníkem N. Zabývá se hlavně českou zahraniční politikou. Mediálně pokrývala například historicky první české předsednictví Evropské unii, vyjednávání o plánu na umístění amerického protiraketového radaru na českém území. Na Seznam.cz se bude věnovat zahraniční politice.

Foto: Seznam Zprávy

Novinářka Tereza Šídlová

Petr Štěpán

Editor sekce Byznys na Seznam Zprávách. Dříve pracoval jako editor a redaktor na webu Hospodářských novin. V minulosti působil i v audiovizuální redakci ČTK.

Foto: Seznam Zprávy

Editor SZ Byznys Petr Štěpán

Reklama

Doporučované