Hlavní obsah

Dobříš na Příbramsku letos čeká rekonstrukce průtahu městem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Dobříši na Příbramsku letos stavbaři opraví Pražskou ulici, která slouží jako průtah městem a je ve špatném stavu. Silnice patří Středočeskému kraji, který na akci uvolnil 49 milionů korun.

Článek

Na rekonstrukci naváže město opravami přilehlých chodníků a dalšími úpravami téměř za 20 milionů korun, informoval ČTK starosta Pavel Svoboda (Pro Dobříš).

Nabídky do výběrového řízení na stavební firmu lze podávat do pondělí. „S napětím čekáme, kdo zvítězí, protože ulice je skutečně v havarijním stavu,“ uvedl Svoboda.

Město chce letos investovat také do opravy Březové ulice, kterou projíždějí autobusy z Prahy. Ulice by měla být širší a dělníci v ní postaví chodník. Projekt je nyní v přípravné fázi, radnice zatím jedná s majiteli pozemků.

Podle Svobody zatím není známo, nakolik investiční plány města ovlivní nynější koronavirová krize. Radnice se zatím drží schváleného rozpočtu a až čas ukáže, kolik toho bude možné uskutečnit.

„Samozřejmě se snažíme odhadnout, jaký asi bude propad příjmů, ale zatím k tomu nemáme žádná vstupní data. Plánování a realizace projektů na komunální úrovni se počítá spíše v letech než měsících. Proto projekty plánované na letošní rok zatím nerušíme. Ještě je brzy činit závazná rozhodnutí v této oblasti,“ dodal starosta.

Reklama

Doporučované