Hlavní obsah

Kandidátku ANO do europarlamentu má vést Dostálová. Nechybí ani Nagyová

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Bývalá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Reklama

Výbor hnutí ANO kandidátku schvaluje korespondenčně do úterý. Obhajovat bude hnutí šest mandátů.

Článek

Kandidátku ANO pro volby do Evropského parlamentu povede podle předpokladů někdejší ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Informoval o tom server iRozhlas. Následují ji poslanec a místopředseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Jaroslav Bžoch a současný europoslanec Ondřej Knotek.

Čtvrté místo obsadí další europoslanec Martin Hlaváček. Pětkou kandidátky pak bude Jana Nagyová, která je veřejnosti známá především z kauzy Čapí hnízdo. Jihlavská zastupitelka a ekonomka je společně se šéfem hnutí Andrejem Babišem obviněná v dotační kauze. Soud je loni oba zprostil obžaloby, vyšší instance ale případ vrátila k novému projednání, které má začít v tomto týdnu.

O Bžochově zájmu psaly Seznam Zprávy už před měsícem, stejně jako o možné kandidatuře poslankyně Jaroslavy Pokorné Jermanové. Někdejší hejtmanka Středočeského kraje má být šestkou kandidátky.

Sedmé místo zaujme dosavadní europoslanec Ondřej Kovařík, osmičku kandidátů pak uzavře Tomáš Kubín, který působí jako zastupitel v Českých Budějovicích.

Eurovolby 2024

  • Vše, co potřebujete vědět o volbách do Evropského parlamentu.
  • Podívejte se na výsledky a volební účast od roku 2004 do 2019.

Reklama

Související témata:

Doporučované