Hlavní obsah

Soud odmítl pustit z vazby tenisového šéfa Kaderku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ivo Kaderka v doprovodu policistů, když se rozhodovalo na konci února o tom, zda skončí ve vazbě. Video: Radek Nohl, Seznam Zprávy

 

Reklama

V neveřejném zasedání se ve čtvrtek rozhodlo o tom, že prezident českých tenistů Ivo Kaderka zůstane ve vazbě. Obviněn byl na konci února v kauze rozdělování dotací do tenisu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka zůstává v pankrácké vazební věznici. Ve čtvrtek o tom v neveřejném zasedání rozhodl pražský Městský soud, který tak nevyhověl jeho stížnosti, kterou proti vazebnímu stíhání podal.

Ve vazbě Kaderka skončil poté, co byl na konci února obviněn v kauze kolem dotací do tenisu. Jak potvrdil zdroj z justičního prostředí, soud ve čtvrtek potvrdil, že se Kaderka zatím na svobodu nedostane.

Ani druhý vazebně stíhaný aktér případu - tenisový činovník Vojtěch Flégl – se stížností proti vazebnímu stíhání neuspěl. Soud ji zamítl už na konci minulého týdne.

Mluvčí pražského Městského soudu Štepánka Tykalová informaci nepotvrdila, pouze uvedla, že bylo v Kaderkově případě rozhodnuto. „V mediálním prostoru označované kauze ‚Dotace Českého tenisového svazu‘ bylo dnešního dne v neveřejném zasedání rozhodnuto,“ napsala Tykalová. Kvůli tomu, že jednání nebylo veřejné, nemohla říct další podrobnosti.

Případ se týká dotací, které Českému tenisovému svazu poskytla Národní sportovní agentura. Podle serveru iRozhlas.cz z částky 141 milionů téměř třetina byla přesměrována na spolek Orel jednota Praha-Balkán. Tento spolek je úzce spojen se členy vedení tenisového svazu.

Detektivové svá zjištění opírají o tajně pořízené odposlechy. Podle policistů si obviněný Flégl nebo firmy, které ovládali jeho blízcí, nechali proplácet statisíce i miliony za nadhodnocené a v některých případech i vymyšlené služby. Šlo třeba o smlouvy na dopravu, stravování nebo organizaci některých turnajů.

Reklama

Doporučované