Hlavní obsah

Maďarský ministr zahraničí si pozval organizátora demonstrací Rajchla

Foto: Facebooková stránka Jindřicha Rajchla

Jindřich Rajchl a maďarský ministr Péter Szijjártó.

Reklama

Péter Szijjártó, maďarský ministr zahraničí, se ve čtvrtek během své návštěvy Prahy setkal s kontroverzním politikem Jindřichem Rajchlem (PRO 2022). Ten se s tím pochlubil na sociálních sítích.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Dnes se mi dostalo obrovské cti, když mě na oficiální návštěvu na maďarském velvyslanectví pozval ministr zahraničí a muž číslo 2 vlády Viktora Orbána, pan Péter Szijjártó,“ napsal na sociální síť Facebook Rajchl.

V příspěvku se dále chlubí, že místo krátkého pozdravu mu ministr věnoval téměř hodinový rozhovor, který byl podle něj „veden v nesmírně pozitivním a přátelském duchu“.

Rajchl, který se zviditelnil organizací demonstrací proti koronavirovým opatřením a proti vládě Petra Fialy, obdaroval na setkání Szijjártóa sklem z nejstarší české sklárny Harrachov, kterou dle jeho slov „udržel při životě i přes obří ceny plynu náš podporovatel a můj přítel František Novosad“. Od Szijjártóa naopak obdržel „originální dres Ference Puskáse a historický míč podepsaný touto legendou světového fotbalu“.

Péter Szijjártó z vládní strany Fidesz navštívil Prahu kvůli setkání ministrů zahraničních věcí členských států V4. Na tom se ministři shodli, že Rusko svou agresí porušuje mezinárodní právo, co se ale týče materiální podpory, je uskupení rozděleno na dvě poloviny. Slovensko ani Maďarsko se nechystají Ukrajině zbraně dodávat.

Reklama

Doporučované