Hlavní obsah

Opilý policista v Praze napadl devatenáctiletou dívku. Případ šetří GIBS

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Policejní inspekce šetří napadení ženy opilým policistou. Co konfliktu předcházelo, není zřejmé. Téměř minutový záznam zachycuje muže ve slavnostní policejní uniformě, který mladou ženu brutálně napadá.

Článek

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) se zabývá případem policisty, který v opilosti napadl devatenáctiletou dívku. Napsal to dnes server Blesk.cz. Napadení se podle něj odehrálo v noci na 17. února v Nádražní ulici v Praze. Opilému muži s ním údajně pomáhala jeho přítelkyně, která také pracuje u policie.

„Můžu potvrdit, že se zabýváme potyčkou, která se uskutečnila 17. února v ulici Nádražní. Bližší informace není možné sdělit,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Incident se podle serveru odehrál před nočním barem, kam policista dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl. Přihlížející lidé se ho snažili zastavit, na místo pak dorazila policejní hlídka.

Pro mladou ženu musela přijet sanitka. „Na místo jsme dorazili po druhé hodině ranní. Ošetřili jsme jednu ženu s lehčím poraněním a odvezli ji do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile.

Policie se na síti X za selhání kolegy omluvila.

Reklama

Související témata:

Doporučované