Hlavní obsah

Policie navrhuje obžalovat muže za napadení Ukrajinek v Plasích

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na muže, který měl v srpnu v Plasích na Plzeňsku napadnout dvě Ukrajinky, navrhuje policie státnímu zástupci podání obžaloby. Další lidé, kteří se na útoku měli podílet, vypátráni nebyli.

Článek

Plzeňská policie podala státnímu zástupci návrh na obžalobu osmačtyřicetiletého muže, který je podezřelý, že 13. srpna v Plasích na severním Plzeňsku napadl dvě ženy z Ukrajiny. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Policisté muže deset dní po události obvinili z ublížení na zdraví a z výtržnictví, návrh na podání obžaloby podali 8. listopadu. Muži v případě, že soud uzná jeho vinu, hrozí až pětileté vězení.

„Další osoby, které by se měly na útoku spolupodílet, vypátrány nebyly,“ řekla Brožová. Původně se totiž objevily informace, že ženy napadli tři lidé.

Policie k případu mnoho informací neuvedla. Nesdělila například, že napadené ženy jsou z Ukrajiny, pouze konstatovala, že to byly cizinky. Policisté oficiálně ani neřekli, co přesně se 13. srpna večer v Plasích stalo.

Podle neoficiálních informací šly dvě ženy z Ukrajiny ve věku 34 a 44 let s dvouletým a jedenáctiletým dítětem na pouť. Podle serveru Novinky.cz seděly na chodníku, když u nich zastavilo auto a řidič se jich zeptal, zda jsou Ukrajinky. Poté, co mu odpověděly, kousek poodjel, pak se k ženám vrátil a napadl je. Útočník pak ujel. Jedna z žen ale policii předala fotku jeho vozu včetně poznávací značky a muže i popsala.

Reklama

Doporučované