Hlavní obsah

Dojatý Faltýnek s rozechvělým hlasem věnoval Babišovi obraz

Foto: Profimedia.cz

Předseda ANO s Jaroslavem Faltýnkem.

Reklama

Bývalý šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek předal na sněmu ANO v Praze obraz Andreji Babišovi. Kandidatury na post místopředsedy se vzdal.

Článek

Delegáti na sněmu hnutí ANO během odpoledne rychle zvolili nejužší vedení. Předsedou se stal opět Andrej Babiš, prvním místopředsedou Karel Havlíček. Nyní delegáti vybírají čtyři řadové místopředsedy.

S projevem vystoupil exministr životního prostředí Richard Brabec nebo bývalý šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Svůj projev charakterizoval spíš jako bilanční a poděkoval kolegům. Rozhodl se, že na místopředsedu kandidovat nebude.

„Myslím, že 10 let je tak akorát. Já znám předsedu už strašně dlouho a pořád jsem nepřišel na jednu věc, kde v sobě bere tu sílu. Já už jí ale tolik nemám, a to jsem mladší,“ uvedl Faltýnek a rozhodl se požádat o podporu pro jiné kolegy - Richarda Brabce a Radka Vondráčka - jako zástupců lidí z bývalého vedení, ale také pro „novou krev“, a to Alenu Schillerovou a Ivo Vondráka. „To je můj názor, který vychází z mé osobní zkušenosti s těmito kolegy.“

Foto: Hnutí ANO

Jaroslav Faltýnek předal na sněmu ANO obraz Andreji Babišovi.

Na závěr se Faltýnkovi chvěl hlas a byl dojatý. Babišovi věnoval obraz. „Protože budu mít teď víc času, chci více malovat. A už jsem začal. Jednu z prvních věcí bych chtěl věnovat jako poděkování panu předsedovi,“ řekl po hlase viditelně dojatý Faltýnek. Objal Babiše a daroval mu obraz.

Jaroslav Faltýnek v roce 2020 rezignoval na post prvního místopředsedy kvůli aféře po schůzce v uzavřené restauraci během jednoho z vrcholů pandemie covidu-19.

Nominace na místopředsedy hnutí získali poslanci Richard Brabec, Jaroslav Faltýnek, Karel Havlíček, Alena Schillerová, Jana Mračková Vildumetzová, Ivo Vondrák a Radek Vondráček. Nominaci získal také ostravský primátor Tomáš Macura, který však nominaci nepřijal. Nominace propadá i Karlu Havlíčkovi, který se před chvílí stal prvním místopředsedou.

Reklama

Doporučované